Connect with us

Licitația pentru Colegiul Pedagogic intră în prelungiri: a trecut un an de la lansarea procedurii

colegiul pedagogic

Proiecte publice

Licitația pentru Colegiul Pedagogic intră în prelungiri: a trecut un an de la lansarea procedurii

O nouă contestație, a treia, a fost depusă în cazul licitației organizate de Primăria Iași pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, un contract cu o valoare estimată la circa 70 milioane lei. Procedura a fost lansată în martie 2023.

Municipalitatea a stabilit, în trei rânduri, același câștigător: o asociere de firme conduse de Grup Construcții Est. Dar, asocierea are probleme: una dintre firme este în insolvență (Stef Invest) și are certificat constatator negativ pentru îndeplinirea defectuoasă a unor contracte anterioare (acest lucru este motiv de excludere de la licitații).

Contestația a fost depusă de Iasicon – inițial, în iulie 2023, într-o etapă intermediară a licitației, această firmă fusese declarată câștigătoare de Primărie, dar municipalitatea nu a finalizate procedura de semnare a contractului și a decis să facă o nouă evaluare.

Principalele motive enumerate de Iasicon în contestație presupun: nedovedirea de către ofertant a experienţei personalului cheie, intrarea în stare de insolvenţă a unei firme parte din asociere (Stef Invest), nedeclararea existenţei unui document constatator negativ privind ofertantul (un astfel de document este motiv de excludere de la licitaţie) şi datoriile pe care le înregistrează Stef Invest la bugetul de stat.

Potrivit contestaţiei înaintate de Iasicon, Primăria ar fi stabilit pentru a treia oară acelaşi câştigător fără a ţine cont de măsurile dispuse prin intermediul celor două precedente decizii ale Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) şi a unei hotărâri a Curţii de Apel Iaşi. Prin faptul că nu ar fi fost respectate aceste decizii (admise în parte în favoarea Iasicon), reevaluările Primăriei ar fi, conform contestatarului, „lovite de nulitate absolută”.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top