Connect with us

Primăria va amenaja un drum provizoriu în Moara de Vânt pentru acces la amplasamentul spitalului regional

Proiecte publice

Primăria va amenaja un drum provizoriu în Moara de Vânt pentru acces la amplasamentul spitalului regional

Lucrările pregătitoare pentru construirea Spitatului Regional de Urgență (SRU) Iași sunt pe punctul de a începe, iar Primăria are în plan să amenajeze un drum provizoriu de acces pentru autocamioane, care să facă legătura cu bld. C.A. Rosetti.

Potrivit unui certificat de urbanism eliberat de municipalitate, calea de acces va intersecta amplasamentul SRU pe latura nord-vestică. Primăria ia în calcul ca unele sectoare din acest drum să devină permanente, odată ce lucrările la SRU Iași vor fi finalizate.

„Drumul va fi utilizat de către autocamioanele care vor evacua pământul excavat rezultat în urma săpăturilor efectuate pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi. Studiul viitoarei căi de acces temporare va fi din bd. C. A. Rosetti (din zona E85) până la şantier şi va fi finalizat de comun acord cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei, citat de „Ziarul de Iași”.

El a adăugat că încă nu este stabilit un traseu – în prezent, sunt analizate mai multe variante care ţin cont de faptul că în zona respectivă sunt atât proprietăţi publice, proprietăţi private şi parcele de teren care se află în regim forestier.

Rețeaua stradală propusă în jurul SRU (conform PUZ)

„Drumul provizoriu şi organizarea de şantier vor ţine cont de proprietăţile şi parcelele amintite mai sus, astfel încât atât lucrările, cât şi transportul cu camioane să nu deranjeze în mod evident vecinătăţile, varianta cea mai optimă fiind versantul de vest al Dealului Moara de Vânt”, a mai spus Buraga.

Contractul pentru începerea lucrărilor pregătitoare construirii SRU a fost semnat recent de Ministerul Sănătății cu firma Ness Proiect Europe (Prahova) pentru o sumă de aproape 30 milioane lei. Lucrările vizează organizarea de șantier, excavări, împrejmuire și alte intervenții premergătoare construirii SRU. În prezent, licitația pentru ridicarea spitalului, cu o valoare a contractului de 1,8 miliarde lei, este în desfășurare, iar ofertele vor fi deschise la jumătatea lunii aprilie.

Planșe: Tot ce trebuie să știi despre accesul auto la SRU – este vorba despre drumuri diferite față de cel provizoriu propus de Primărie, respectiv acele căi de acces care vor asigura în viitor legătura C.A. Rosetti -SRU

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top