Connect with us

Cine va supraveghea lucrările la SRU Iași? A fost admisă o contestație la licitație

Proiecte publice

Cine va supraveghea lucrările la SRU Iași? A fost admisă o contestație la licitație

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a admis sesizarea depusă la licitația privind dirigenția de șantier în cazul lucrărilor de construire a Spitalului Regional de Urgență (SRU), un contract de supraveghere și asistență tehnică care are o valoare estimată de circa 10 milioane euro, inclusiv TVA.

La mijlocul lunii decembrie 2023, licitația a fost câștigată de o asociere de firme conduse de Venturo Investment, dar raportul a fost contestat de asocierea care s-a clasat pe locul 2, asociere condusă de Tecnic Consulting, companie a omului de afaceri Dan Stratan.

Anulează actele autorității contractante privind stabilirea câștigătoare a ofertei asocierii Venturo Investment – Kolte Musavirlik, precum și comunicările privind rezultatul procedurii. Obligă autoritatea contractantă (…) să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, să stabilească ofertele admisibile și să aplice acestora criteriul de atribuire ales”, se arată în decizia CNSC – motivarea deciziei încă nu este publică.

Câteva argumente aduse de Tecnic în contestație au vizat: erori de calcul în ofertă, excluderea ofertantului de la alte licitații similare întrucât nu și-a dus la bun sfârșit obligațiilor în cadrul altor contracte sau lipsa actelor care să ateste experiența similară.

Organizatorul licitației, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate (ANDIS), are termen 10 zile pentru reevaluarea ofertelor și emiterea unui nou raport de procedură. La începutul lunii februarie, ANDIS a lansat licitația pentru construirea SRU Iași (un contract de 1,8 miliarde lei), iar, zilele următoare, este de așteptat să fie semnat un prim contract de lucrări, respectiv organizare de șantier și alte lucrări pregătitoare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top