Connect with us

Asocierea care va face primele lucrări la spitalul regional cuprinde firme din patru județe

Proiecte publice

Asocierea care va face primele lucrări la spitalul regional cuprinde firme din patru județe

Asocierea de firme care a fost declarată câștigătoare la licitația privind lucrări pregătitoare construirii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași cuprinde firme din Ploiești, Iași, Suceava și Sibiu.

Liderul asocierii este Ness Proiect Europe, o companie din Ploiești înființată în 2010 și patronată de Florian Vaida. Omul de afaceri este cunoscut la nivel național, în condițiile în care firma sa a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de peste 370 milioane lei, un profit de 12 milioane lei și un număr mediu de angajați de aproape 400 de persoane.

Ness Proiect Europe SRL are numeroase contracte cu statul, iar, anul acesta, semnat un acord inclusiv pentru reabilitarea de căi ferate pe ruta Tecuci – Iași. De asemenea, firma are contracte încheiate cu ministere (MApN sau MAI), agenții guvernamentele și autorități locale din județe precum Buzău, Brăila, Tulcea sau Constanţa.

Firma din Ploiești are cinci subcontractanți:

  • trei companii sunt din Iași Stef Invest, Agnel Industry și Ștefan Security. În luna octombrie, Stef Invest a intrat în stare de insolvență, iar conducerea companiei a realizat un plan de reorganizare a firmei (citește detalii pe temă în ZDI). Anul trecut, Stef Invest a avut o cifră de afaceri de 80,7 milioane lei, în condițiile în care datoriile erau de 50,3 milioane lei, iar creanțele de 16,8 milioane lei. Stef Invest este patronată de Răzvan Apalimăriței. Agnel Industry este o companie mai mică (cifră de afaceri în 2022 – 6,5 milioane lei) al cărei director este Radu Pruteanu, firma fiind specializată pe construcții speciale. Ștefan Security este o companie care asigură servicii de pază și protecție.
  • Electroaxa SRL este o companie din Dolhasca (jud. Suceava), cu o cifră de afaceri de circa 32 milioane lei în 2022. Firma este specializată în dezvoltarea rețelelor electrice de distribuție, racorduri electrice (joasă și medie tensiune) și în servicii de mentenanță pentru instalații electrice și de iluminat public.
  • Arheosib Consulting SRL este o firmă de consultanță din Sibiu, după cum sugerează și denumirea acesteia. Anul trecut, firma a avut un singur angajat și o cifră de afaceri de 2,2 milioane lei

Asocierea a câștigat licitația în fața unor competitori precum Iasicon, Conest, Danlin XXL și Alpenside.

Cele șase companii enumerate mai sus vor fi implicate în „prima lopată” la SRU Iași: organizare de șantier, lucrări pregătitoare, terasamente și împrejmuire; excavare grosieră; lucrări de protejare a săpăturii; lucrări de deviere a utilităților și alte lucrări.

În prezent, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), agenție națională care gestionează proiectele SRU (Iași, Cluj și Craiova) mai are în desfășurare o procedură pentru supervizarea implementării întregului proiect (contract de 45 milioane lei) de la Iași. Până la finalul acestui an, este de așteptat ca ANDIS să lanseze și licitația de construire a spitalului, un contract cu o valoarea estimată între 1,5 și 1,8 miliarde lei – cel mai mare contract de lucrări licitat vreodată la Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top