Connect with us

Construirea SRU a intrat în linie dreaptă: a fost lansată a doua licitație [contract de 45 mil. lei]

Proiecte publice

Construirea SRU a intrat în linie dreaptă: a fost lansată a doua licitație [contract de 45 mil. lei]

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a lansat cea de-a doua licitație aferentă construirii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași, în cadrul unui contract cu o valoare de aproape 45 milioane lei, fără TVA, și care presupune supervizarea proiectului pe întreaga perioadă de execuție a lucrărilor.

Firma care câștiga licitația va acţiona atât în calitate de diriginte de şantier, cât şi în calitate de supervizor. Serviciile constau în supravegherea execuţiei lucrărilor şi aprobarea lucrărilor (inclusiv a cantităţilor, materialelor şi echipamentelor). De asemenea, contractantul va asigura servicii de management de contract şi consultanţă referitoare la contractele de lucrări şi la cele de furnizare de echipamente medicale şi non-medicale, sistem IT şi mobilier.

„Supervizorul trebuie să aibă capacitatea tehnică și managerială necesară pentru menținerea unui echilibru adecvat între cele 3 coordonate majore ale proiectului: timp – calitate – cost. Supervizorul va fundamenta tehnic și financiar orice soluție recomandată Beneficiarului în vederea adoptării unei decizii, arătând impactul soluției propuse în raport cu fiecare dintre cele 3 coordonate ale proiectului”, se arată în caietul de sarcini al noii licitații lansate de ANDIS.

În prezent, este în desfășurare prima procedură lansată de ANDIS: 28 milioane lei pentru lucrări preliminare (organizare șantier, săpătură, terasamente și împrejmuire, deviere utilități etc.), cu termen de ofertare pe 12 iulie. Pentru supervizarea lucrărilor, termenul este 24 iulie.

Alte trei pachete de achiziții (pot implica mai multe proceduri de licitație) vor fi lansate în viitor pentru construirea SRU Iași: lucrările principale, echipamente medicale ușoare și mobilier și echipamente IT și sisteme speciale. În toate aceste proceduri, supervizorul va fi direct implicat întrucât printre responsabilitățile sale vor fi: management de proiect, verificarea documentațiilor, activități premergătoare execuției lucrărilor și monitorizarea proiectului inclusiv în perioada de garanție.

Construirea SRU Iași este cel mai avansat proiect dintre cele trei care vor fi implementate la nivel național cu fonduri europene, celelalte două fiind în Cluj și Craiova. SRU Iași va prelua toate responsabilităţile actuale ale Spitalului „Sf. Spiridon” în ceea ce priveşte pacienţii acuţi şi de urgenţă ai unităţii. De asemenea, SRU va prelua şi o parte dintre serviciile actuale ale altor spitale precum Neurochirurgie, Pneumologie, Dr. Parhon, Spitalul de Copii şi maternitatea „Elena Doamna”.

Potrivit estimărilor proiectantului SRU, în primul an de funcţionare, spitalul va gestiona peste 47.500 de internări continue şi peste 100.000 de urgenţe. Cheltuielile operaţionale ale SRU vor trece pragul de 70 milioane euro anual, în condiţiile în care unitatea va avea 3.000 de angajaţi. SRU Iași înseamnă un complex cu mai multe corpuri de clădire cu o amprentă la sol de peste 28.000 mp și o suprafață construită de peste 170.000 mp.

Macheta 3D a SRU

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top