Connect with us

Primăria Iași, obligată să reevalueze ofertele pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic

colegiul pedagogic iasi

Repere istorice

Primăria Iași, obligată să reevalueze ofertele pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a dat câștig de cauză firmei Iasicon în litigiul privind licitația Primăriei Iași care are ca scop reabilitarea clădirii monument istoric în care funcționează Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Valoarea contractului se ridică la circa 70 milioane lei.

La procedură, Primăria a primit patru oferte și, inițial, trei dintre acestea fuseseră declarate neconforme. Pe cale de consecință, municipalitatea informase singura firmă cu ofertă conformă (Iasicon) că a câștigat licitația și ar fi urmat un pas firesc de emitere a raportului de procedură care să ateste acest lucru.

În schimb, pe nepusă masă, Primăria Iași a reevaluat toate ofertele și, surpriză, toate au fost conforme de data aceasta. A urmat emiterea raportului de procedură, iar Primăria a comunicat că licitația a fost câștigată de către Grup Construcții Est, în timp ce Iasicon s-a clasat pe locul 3 (pe 2 a fost asocierea Katar Conneg – Mădbeton). Cel mai probabil, departajarea a venit în contextul ofertei financiare, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Iasicon a contestat rezultatele licitației la CNSC, iar forul a admis parte din sesizare, și a obligat Primăria Iași la o nouă evaluare.

„Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea temeinică a acestor oferte (Grup Construcții Est și Katar, n.r.), precum și la emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire, cu respectarea (…) documentației de atribuire și a legislației privind achizițiile publice. După reevaluarea ofertelor și aprobarea raportului procedurii, autoritatea va comunica celor două asocieri și contestatoarei rezultatul procedurii”, se precizează în decizia CNSC, publicată pe site-ul Consiliului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Repere istorice

To Top