Connect with us

Iasicon a câștigat licitația pentru reabilitarea Filarmonicii

Repere istorice

Iasicon a câștigat licitația pentru reabilitarea Filarmonicii

Consiliul Județean (CJ) a stabilit câștigătorul licitației pentru reabilitarea Filarmonicii: Iasicon. La procedură au participat alți cinci ofertanți și, dacă nu vor fi contestații, atunci autoritatea poate încheia contractul de lucrări.

Amintim că valoarea contractului se ridică la peste 60 milioane lei. Licitația a fost lansată cu clauză suspensivă, în sensul că lucrările pot începe după ce va fi accesată o finanțare europeană. În acest sens, Iașului îi sunt rezervate 80 milioane lei pe o axă de finanțare destinată restaurării și conservării patrimoniului cultural.

Banii vor putea fi accesați de CJ în urma unui parteneriat cu Primăria Iași, autoritate locală care beneficiază de fondurile pre-alocate în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021 – 2027. Apelul de proiecte va fi lansat în noiembrie 2023, astfel că sunt create premisele ca, în cursul anului viitor, să fie deschis șantierul de la Filarmonică.

Complexul de clădiri care formează Filarmonica cuprinde Casa Balș (construită în 1815, restaurată acum circa 15 ani, destinația actuală fiind de sediu pentru Universitatea de Arte) și alte două corpuri (construite între anii 1900 – 1910) care fac obiectul licitației lansate de CJ: corpul central este sediul Filarmonicii (tronson 2), iar celălalt corp (tronson 3A) este dedicat învățământului muzical.

„Pe lângă reabilitarea și modernizarea Filarmonicii, proiectul va cuprinde posibilitatea amenajării terenului din proximitatea Teatrului Național și asigurarea căilor de acces către Colegiul Național de Artă, care vin în completarea obiectivului principal”, se precizează într-o hotărâre a Consiliului Local, prin intermediul căreia a fost aprobat parteneriatul cu CJ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Repere istorice

To Top