Connect with us

Clădirea Filarmonicii va fi refăcută cu bani UE care sunt deja „rezervați” pentru Primăria Iași

Repere istorice

Clădirea Filarmonicii va fi refăcută cu bani UE care sunt deja „rezervați” pentru Primăria Iași

Primăria Iași are la dispoziție în cadrul viitorului Program Operațional Regional o sumă de 19 milioane euro, iar cea mai mare parte a acestor fonduri vor fi utilizate pentru reabilitarea clădirii Filarmonicii în cadrul unui partenariat Primărie – Consiliul Județean Iași.

Banii sunt deja „rezervați” pentru Iași, Primăria trebuie doar să depună proiectul. Conform primarului Mihai Chirica, va fi un proiect integrat: o nouă axă culturală care va cuprindere reabilitarea Filarmonicii, pictura murală din Catedrala Mitropolitană și spațiul verde din jurul Teatrului Național.

Estimările actuale sunt că proiectul va ajunge la o valoare de circa 13 – 16 milioane euro. Consiliul Județean are un proiect tehnic făcut, dar în spațiul public au fost vehiculate sume diferite. Inițial, CJ a vrut să finanțeze restaurarea Filamornicii prin intermediul PNRR, dar nu a fost obținută finanțarea în acest sens.

În bugetul municipiului Iași este o alocare bugetară este de 350.000 lei, fonduri necesare pentru realizarea documentației tehnice care să trateze în mod unitar toate obiectivele incluse.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top