Connect with us

Autoritățile ieșene vor încheia un acord pentru reabilitarea Filarmonicii: banii sunt asigurați de UE [document]

Repere istorice

Autoritățile ieșene vor încheia un acord pentru reabilitarea Filarmonicii: banii sunt asigurați de UE [document]

Primăria și Consiliul Județean (CJ) Iași vor încheia oficial parteneriatul pentru restaurarea clădirii Filamornicii, acordul de asociere fiind supus dezbaterii plenului Consiliului Local (CL) în ședința ordinară din 26 aprilie. Valoarea investiției se ridică la circa 60 milioane lei, licitația de lucrări fiind în desfășurare.

Odată semnat acordul, cele două autorități vor putea accesa fondurile UE rezervate Municipiului Iași pe o axă de finanțare din Programul Regional Nord-Est 2021 – 2027, suma disponibilă fiind de 19 milioane euro (peste 80 milioane lei). În context, amintim că inițiativa de reabilitare a clădirii va face parte dintr-un proiect integrat care va mai cuprinde și refacerea unor spații publice din zona centrală a Iașului.

„Pe lângă reabilitarea și modernizarea Filarmonicii, proiectul va cuprinde posibilitatea amenajării terenului din proximitatea Teatrului Național și asigurarea căilor de acces către Colegiul Național de Artă, care vin în completarea obiectivului principal”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus dezbaterii plenului CL.

Liderul asocierii va fi Primăria Iași întrucât municipalitatea ieșeană este beneficiar eligibil în cadrul PRNE pentru axa de finanțare în cazul căreia autoritățile ieșene vor să obțină fondurile. În schimb, echipa de implementare va cuprinde specialiști din ambele instituții. În context, amintim că proiectul tehnic aferent reabilitării Filarmonicii a fost deja realizat la inițiativa CJ și, în prezent, este în desfășurare licitația de execuție, cu termen de ofertare pe 11 mai.

Mai jos, puteți consulta acordul de asociere între Primărie și CJ unde figurează responsabilitățile fiecărui partener:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Repere istorice

To Top