Connect with us

Se reiau lucrările de modernizare a unei clădiri istorice din centrul Iașului: va deveni unitate de cazare

Repere istorice

Se reiau lucrările de modernizare a unei clădiri istorice din centrul Iașului: va deveni unitate de cazare

Compania Moldoconstruct a primit undă verde de la Primărie pentru reluarea lucrărilor la imobilul de pe str. I.C. Brătianu nr. 20-22, clădire inclusă pe lista monumentelor istorice (fosta bancă Dacia). Beneficiarul vrea transformarea imobilului în unitate de cazare.

Lucrările de modernizare a monumentului istoric au fost autorizate în februarie 2019, dar, la scurtă vreme după pornirea proiectului, lucrările au fost sistate. Recent, Moldoconstruct a obținut o autorizație pentru continuarea lucrărilor.

Restaurare, consolidare, reamenajare, modificare, schimbare de destinație în spații de cazare în regim hotelier, transformare acoperiș terasă în acoperiș șarpantă”, se arată în autorizația 327/2023.

Clădirea se află pe un teren de 652 mp și este compusă din trei corpuri, ocupând cea mai mare parte a suprafeței. Aria construită desfășurată a imobilului ajunge la peste 3.600 mp. Regimul de înălțime este subsol, parter și 2/3/4 etaje.

Fosta bancă Dacia [1926]

Moldoconstruct este una dintre cele mai vechi companii de construcții din Iași, fiind înființată în anul 1991, în condițiile în care, în perioada comunistă, societatea a funcționat ca „întreprindere de construcții” încă din 1959.

Moldoconstruct a ridicat numeroasele construcţii edilitare reprezentantive pentru Iaşi, dintre care amintim sediul Ateneului Tătăraşi, Catedrala romano-catolică sau sediul Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare. În urmă cu aproape 10 ani, societatea a intrat în insolvență, dar, în prezent, este companie activă și este deținută de Gabriel Nechifor.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top