Connect with us

Se reiau lucrările de modernizare a unei clădiri istorice din centrul Iașului: va deveni unitate de cazare

Repere istorice

Se reiau lucrările de modernizare a unei clădiri istorice din centrul Iașului: va deveni unitate de cazare

Compania Moldoconstruct a primit undă verde de la Primărie pentru reluarea lucrărilor la imobilul de pe str. I.C. Brătianu nr. 20-22, clădire inclusă pe lista monumentelor istorice (fosta bancă Dacia). Beneficiarul vrea transformarea imobilului în unitate de cazare.

Lucrările de modernizare a monumentului istoric au fost autorizate în februarie 2019, dar, la scurtă vreme după pornirea proiectului, lucrările au fost sistate. Recent, Moldoconstruct a obținut o autorizație pentru continuarea lucrărilor.

Restaurare, consolidare, reamenajare, modificare, schimbare de destinație în spații de cazare în regim hotelier, transformare acoperiș terasă în acoperiș șarpantă”, se arată în autorizația 327/2023.

Clădirea se află pe un teren de 652 mp și este compusă din trei corpuri, ocupând cea mai mare parte a suprafeței. Aria construită desfășurată a imobilului ajunge la peste 3.600 mp. Regimul de înălțime este subsol, parter și 2/3/4 etaje.

Fosta bancă Dacia [1926]

Moldoconstruct este una dintre cele mai vechi companii de construcții din Iași, fiind înființată în anul 1991, în condițiile în care, în perioada comunistă, societatea a funcționat ca „întreprindere de construcții” încă din 1959.

Moldoconstruct a ridicat numeroasele construcţii edilitare reprezentantive pentru Iaşi, dintre care amintim sediul Ateneului Tătăraşi, Catedrala romano-catolică sau sediul Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare. În urmă cu aproape 10 ani, societatea a intrat în insolvență, dar, în prezent, este companie activă și este deținută de Gabriel Nechifor.

Articole din categoria Repere istorice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top