Connect with us

O problemă majoră de trafic din Păcurari și-a găsit rezolvarea

Foto: Ziarul de Iași

Trafic

O problemă majoră de trafic din Păcurari și-a găsit rezolvarea

Anul 2019 a început cu demolări la Iași. După ce în Galata a fost pus la pământ un imobil ilegal, în Păcurari a fost demolat portalul de pe Aleea Cimitir Evreiesc. Portalul crea o problemă majoră de trafic într-o zonă cu un ritm alert de dezvoltare: platoul Colina Însorită.

Despre mutarea portalului, care aparține comunității evreiești, se discută de mai mult timp la nivelul autorității locale, dar abia în noiembrie 2018 a fost emisă autorizația. Portalul nu este monument istoric și, cel mai probabil, o replică a acestuia va fi pusă în incinta Cimitirului Evreiesc.

În dreptul portalului, aleea Cimitir Evreiesc se transforma într-o arteră de circulație cu doar o singură bandă, lucru ce determina supraaglomerarea zonei cu trafic, mai ales că în apropiere se află și o unitate de învățământ.

Totodată, pe platou se construiește încă într-un ritm amețitor, iar apartamentele sunt vândute ca „pâinea caldă”. Cel mai amplu proiect în execuție este unul care prevede construirea a opt blocuri, dar în zonă există și proiecte mai mici. În orice caz, platoul nu și-a atins potențialul de dezvoltare, estimările apix.ro arătând că zona rezidențială se va extinde atât spre Rediu, cât și spre Copou.

Pe apix.ro au apărut numeroase articole despre proiectele din această zonă, mai multe puteți citi AICI.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top