Connect with us

Parcul pentru persoane cu dizabilități, din Copou, intră în etapa de proiectare

Proiecte publice

Parcul pentru persoane cu dizabilități, din Copou, intră în etapa de proiectare

Primăria Municipiului Iași va amenaja un parc de joacă pentru copiii cu dizabilități și o zonă de relaxare pentru adulții cu dizabilități. Noul spațiu va avea o suprafață de 1.200 de metri pătrați și va fi amenajat în Parcul Expoziției, în zona străzii General Toma Dumitrescu, înspre Stadionul „Emil Alexandrescu”. În acest scop, până luni, 20 ianuarie, municipalitatea a așteptat oferte la o licitație pentru achiziția de servicii de proiectare, asistență tehnică, analiză de risc în exploatare și verificare a proiectului aferent. Procedura de achiziție a atras o singură ofertă, din partea firmei Carex Group SRL din București. Valoarea maximă a achiziției este de 50.000 lei, fără TVA, durata contractului urmând a fi de maxim 60 de zile de la data semnării contractului.

Dacă acest contract va fi semnat, firma va trebui să realizeze studiul topografic, proiectul tehnic (inclusiv fișele tehnice ale echipamentelor), documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții, documentația tehnică de organizare a execuției lucrărilor, analiza de risc în exploatare a spațiului de joacă, precum și referatele de verificare pentru toate cerințele solicitate prin legislația în vigoare.

Prin amenajarea unui asemenea spațiu se dorește îmbunătățirea sănătății copiilor prin crearea unui habitat ecologic, confortabil și atractiv, precum și dezvoltarea infrastructurii de agrement și recreere, condiții necesare pentru încurajarea petrecerii timpului liber în natură.

Spațiile de joacă vor conține ansambluri (complexe de joacă cu tobogane), precum și echipamente de sine stătătoare (leagăne, balansoare, cățărători, trambuline, groapă cu nisip, echipamente de fitness, alte echipamente specifice). Zona de relaxare pentru adulții cu dizabilități va cuprinde echipamente specifice. Toată suprafața spațiului de joacă va fi realizată din covor turnat din cauciuc, care va avea grosimea minimă de cinci centimetri și va fi montat pe un strat suport. Delimitarea covorului turnat de cauciuc se va face cu borduri. Covorul sintetic va avea o tematică și va fi personalizat pentru fiecare zonă. Vor exista două tipuri de echipamente de joacă: pentru copiii între 3 și 7 ani, respectiv pentru copiii între 7 și 14 ani. Acolo unde terenul va permite vor fi amenajate suprafețe cu rulouri de gazon. Fiecare amplasament va fi dotat și cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top