Connect with us

Primul milion de lei alocat de CJ pentru restaurarea clădirilor Filarmonicii

Valoarea totală a investiției este de peste 46 mil. lei

Proiecte publice

Primul milion de lei alocat de CJ pentru restaurarea clădirilor Filarmonicii

Plenul Consiliul Județean (CJ) va aloca, în prima ședința din acest an care va avea loc pe 22 ianuarie, o primă sumă pentru proiectul de refacere a clădirilor în care funcționează Filarmonica.

Amintim că, în anul 2019, au fost întocmite mai multe documentații pentru proiect: documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, expertiza tehnică și studiile aferente. În decembrie 2019, au fost aprobatți indicatorii tehnico-economici.

Milionul de lei pe care plenul CJ îl va aloca în această săptămână va fi utilizat pentru întocmirea documentațiilor tehnico – economice care sunt necesare în vederea obținerii tuturor avizelor, acordurilor și autorizațiilor pentru demararea efectivă a proiectului de restaurare.

Valoarea investiției la Filarmonică a fost estimată la 46,7 milioane lei, fără TVA. Este despre cele două tronsoane principale ale clădirii, fără Casa Balș – corp de clădire renovat acum câțiva ani.

Este despre cele două tronsoane principale ale clădirii, fără Casa Balș – corp de clădire renovat acum câțiva ani.

În prezent, Filarmonica susține concerte în mai multe săli închiriate: Casa Studenților (50% dintre concerte), Biblioteca Centrală Universitară (16%), Palas (10%) și alte săli (24% – Teatrul Național, Catedrala Catolică, Mitropolie etc.). „Trebuie precizat faptul că sălile enumerate nu au calitățile acustice necesare desfășurării activității concertistice”, se arată în proiectul de hotărâre.

Citește mai multe despre proiectul de restaurare

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top