Connect with us

Premierul Orban: „Vom solicita fonduri UE pentru autostrada A8”

Proiecte publice

Premierul Orban: „Vom solicita fonduri UE pentru autostrada A8”

Odată cu anularea ideii parteneriatului public-privat pentru realizarea segmentului de autostradă Iași – Tg Neamț, parte din A8, Guvernul anunță că studiul de fezabilitate va fi actualizată cu fonduri de la Uniunea Europeană. Cel puțin așa a anunțat premierul Ludovic Orban.

„Primul ministru al Transporturilor care a vorbit de autostrada Târgu Mureș- Iași- Ungheni am fost eu, în 2007. Eu sunt cel care am vorbit despre acest proiect și care am demarat procedura de licitație pentru realizarea studiului de prefezabilitate. Este prevăzut să se realizeze prin PPP, ceea ce e o glumă. Pe Tg.Mureș – Ditrău există un contract pentru studiu de fezabilitate, vom licita ca să realizăm contracte pentru revizuirea studiului de fezabilitate. De asemenea vom depune cerere de finanțare a studiului de fezabilitate contractului pe care-l avem din fonduri europene”, a declarat premierul Orban, citat de Hotnews.ro.

Liderul guvernului a avut o poziție similară și în ceea ce privește autostrada Comarnic – Brașov. Dar, în acest caz, Orban a menționat în mod expres și sursa de finanțare pentru lucrările propriu-zise: bugetul de stat.

„Până la finalul lunii ianuarie vom lua o decizie. Cred că trebuie făcută pe finanțare din buget, nu pe PPP. Trebuie revizuit de urgență studiul de fezabilitate și pornită licitația și finanțată din buget. Asta e soluția mea, care e cea mai simplă. Sunt cei mai mari indici de trafic pe DN1. Dacă mă întrebaţi pe mine care este punctul meu de vedere eu cred că nu are rost să ne complicăm într-un PPP, acolo trebuie să-l facem pe buget. Trebuie revizuit de urgenţă studiul de fezabilitate, că studiul de fezabilitate e un pic mai vechi, revizuirea nu înseamnă, după părerea mea, schimbarea soluţiei tehnice, ceea ce înseamnă o durată mai scurtă de revizuire a studiului de fezabilitate şi să dăm drumul la licitaţie şi să finanţăm din buget. Asta este decizia mea, care e cea mai simplă, controlezi cel mai bine toţi paşii procedurali”, a spus Ludovic Orban.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top