Connect with us

Parteneriat Iași – Holboca: CTP prelungește traseul 3b până în Rusenii Noi

Proiecte publice

Parteneriat Iași – Holboca: CTP prelungește traseul 3b până în Rusenii Noi

Traseul 3b al CTP va fi prelungit până în localitatea Rusenii Noi a comunei Holboca. Acest traseu de autobuze înlocuiește temporar ruta de tramvai 3 pe perioada lucrărilor la calea de rulare Iași – Dancu.

În acest sens, primăriile din Iași și Holboca vor încheia un acord de parteneriat. O prevedere a acestui acord constă în realizarea de investiții în comun și se deschide, astfel, calea pentru atragerea de fonduri în vederea reabilitării liniei de tramvai pe porţiunea de la limita intravilanului municipiului Iaşi şi până la rondul din Dancu, respectiv tronsonul care se află pe raza comunei Holboca.

În ceea ce privește prelungirea traseului 3b, Primăria din Holboca s-a angajat să amenajeze staţiile şi punctele de vânzare a tichetelor de călătorie, precum şi semnarea unui protocol cu CTP în sensul subvenţionării costului biletelor la categorii socio-profesionale care beneficiază de reduceri sau gratuităţi (pensionari, studenţi, elevi, donatori de sânge etc.).

„Scopul încheierii acordului de parteneriat este acela al realizării în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal destinate modernizării şi dezvoltării sistemului de transport public local, fiind un preambul la înfiinţarea Asociaţiei Metropolitane de Transport Public Iaşi“, se arată în proiectul de hotărâre.

Continue Reading

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top