Connect with us

Piața imobiliară, înainte de pandemie: creștere de 45% la autorizații rezidențiale

Investiții private

Piața imobiliară, înainte de pandemie: creștere de 45% la autorizații rezidențiale

În ultimele luni, piața imobiliară a dat semne, așa cum APIX.ro a mai scris, de revenire față de perioada similară a anilor trecuți. Direcția Județeană de Statistică (DJS) a centralizat numărul de autorizații emise în luna februarie și s-a constatat o creștere cu 44% față de luna februarie a anului 2019 la actele emise pentru autorizarea unor noi clădiri rezidențiale. Statistica face referire la întreg județul Iași.

Amintim că și în lunile decembrie 2019 și ianuarie 2020 au fost înregistrate, de asemenea, creșteri la autorizații rezidențiale în raport cu perioada similară a anilor precedenți.

„În luna februarie 2020, în județul Iași s-au eliberat 239 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 42,3% mai numeroase comparativ cu luna anterioară și cu 44,8% față de luna corespunzătoare a anului precedent”, se arată în raportul DJS.

Direcția de Statistică a publicat și evaluările finale pentru anul 2020, analiză care confirmă tendința de creștere a pieței față de anii 2018 și 2019.

„În anul 2020, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ, a fost de 407, cu 41,3% mai multe comparativ cu perioada similară din anul 2019; pe medii de rezidență, s-a înregistrat o creștere cu 19,0% (+8 autorizații) în mediul urban și cu 45,1% (+111 autorizații) în mediul rural”, a arătat DJS.

Rămâne de văzut în ce măsură pandemia Covid-19 a afectat proiectele imobiliare în pregătire pe parcursul lunii martie. Deocamdată, un reper avem din lista de autorizații publicate de Primăria Iași pentru municipiul reședință de județ. În cea mai mare parte, proiectele autorizate fac referire la branșamente și racorduri, de pe listă lipsind inițiativele de amploare, cu excepția demolărilor făcute de Iulius Real Estate pentru extinderea Palas din zona Sf. Andrei.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top