Connect with us

Zămosteanu își spală păcatele: fosta fabrică de Tricotaje a fost reconstruită parțial

Investiții private

Zămosteanu își spală păcatele: fosta fabrică de Tricotaje a fost reconstruită parțial

Imobilul în care a funcționat fabrica de Tricotaje din Păcurari a fost reconstruit parțial. Anii trecuți, omul de afaceri Cristin Zămosteanu a stârnit controverse după ce a demolat o parte din clădire pentru a face loc unui bloc dintre cele 4 construite în zona Moara de Foc.

Culmea, la acel moment, se invocase că parte din imobil s-a autodemolat la un cutremur, cu toate că APIX.ro a prezentat imagini de la momentul în care utilajele dezafectau corpul în cauză. Totodată, amitim că Asociația CIVICA a lansat o campanie pentru „salvarea monumentului istoric”.

De precizat că cea mai mare parte din clădire care a fost demolată fusese declasată din categoria monumentelor istorice. Pentru demolare a existat o autorizație de construire (898/2017), dar, în același timp, au existat suspiciuni cu privire la faptul că dezafectarea a cuprins o porțiune mai mare de clădire.

Cert este că, de câteva luni, la clădire au loc lucrări de reconstruire, recompartimentare și consolidare în baza autorizației 732/2018. Același act de autorizare prevede schimbarea destinației imobilului din spațiu de producție în spațiu de depozitare, servicii comerciale și servicii către întreprinderi.

Autorizația a fost emisă în beneficiul firmei Luisier SRL, patronată de soția omului de afaceri Cristin Zămosteanu.

Amintim că Zămosteanu a ridicat un ansamblu cu 4 blocuri și 264 de apartamente în zona Moara de Foc, în vecinătatea fostei fabrici de Tricotaje și a sediului ITM.

Ansamblul a fost finalizat anul trecut și, între timp, Zămosteanu a amenajat și o parcare pentru rezidenți pe un teren din imediata apropiere (situat între service-ul Auto Center și aleea de acces la ITM).

După finalizarea parcării, numărul de mașini care erau parcate la stradă și pe trotuar a scăzut, dar, în continuare, unii șoferi preferă să-și lase autoturismul pe trotuare afectând circulația pietonală. În plus, parcarea mașinilor pe trotuare este interzisă dacă nu există spații amenajate în acest sens.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top