Connect with us

Plan de extindere la Penitenciar: trei clădiri înalte cât un bloc cu 6 etaje

Ideea relocării Penitenciarului a fost abandonată

Proiecte publice

Plan de extindere la Penitenciar: trei clădiri înalte cât un bloc cu 6 etaje

În timp ce în spațiul public se vorbește despre relocarea Penitenciarului, instituția propune un plan de extindere. Pe cea mai mare a parte a terenului liber deţinut de Penitenciar, spre str. Fagului, ar urma să fie construită o nouă clădire în formă de „u“ cu trei corpuri, înalte cât un bloc cu 6 etaje şi care să aibă destinaţia de pavilioane de detenţie.

Amplasamentul investiției:

Imobilele ar urma să aibă un regim cu subsol, demisol, parter şi două etaje. Însă înălţimea maximă ajunge la 20 metri, respectiv cât un bloc de locuinţe cu 6 etaje.

„În cazul în care se va reloca Penitenciarul Iaşi, clădirea propusă, având structura de rezistenţă din cadre din beton armat, ar putea fi refuncţionalizată pentru a servi unei alte destinaţii“, se arată în proiectul de PUZ.

Planul urbanstic a primit deja avizul de oportunitate şi urmează să intre în Comisia de urbanism şi, ulterior, în plenul Consiliului Local (CL). Odată cu implementarea acestui proiect, dacă va exista finanţare, suprafaţa construită de la Penitenciar se va dubla şi va ajunge la aproape 24.000 mp, ceea ce înseamnă circa 45% din toată suprafaţă pe care instituţia o are în proprietate (puţin peste 53.000 mp).

Planșa de reglementări urbanistice (clădirile noi sunt cele evidențiate cu galben):

Penitenciarul Iași funcționează pe actualul amplasament din 1980, după o scurtă perioadă în care a fost închis (1977 – 1980).

După etapa de consultare publică, proiectul de PUZ va intra în dezbaterea Comisiei de urbanism și, ulterior, în plenul Consiliului Local. Nu este clar la acest moment dacă există și finanțarea pentru implementarea efectivă a proiectului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top