Connect with us

PMI a lansat licitația pentru construirea primei parcări supraterane

Aici va fi construită prima parcare supraterană a Primăriei

Proiecte publice

PMI a lansat licitația pentru construirea primei parcări supraterane

Prima parcare supraterană publică va fi construită în zona Mușatini. În acest sens, municipalitatea a lansat astăzi licitația de proiectare și execuție a obiectivului. Parcarea va fi construită pe str. Mușatini 57, din cartierul Alexandru cel Bun. Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 8 milioane lei, fără TVA.

Parcarea ar urma să aibă un număr de 255 de locuri, iar suprafața de teren pe care Primăria o are la dispoziție ajunge la aproape 2.500 mp. Parcarea va avea un regim cu demisol (21 locuri), parter (42 locuri) și 3 etaje (câte 48 locuri/etaj) și terasă (48 locuri).

„Imobilul este o clădire deschisă multietajată cu funcțiunea de parcare autovehicule. În secțiune transversală, clădirea este configurată pe jumătate de nivel fapt ce micșoarea lungimea rampelor de acces dintre niveluri, raționalizând astfel fluxul de circulație (intrare – ieșire)”, se arată în caietul de sarcini.

Ideea unui parcaj suprateran în Mușatini a fost vehiculată la început de an și, ulterior, au fost introduse fonduri în bugetul local pe anul 2020. Banii alocați pe acest an sunt doar de 800.000 lei, dar faptul că a fost prevăzută această sumă a permis Primăriei să lanseze licitație în ideea că finanțarea integrală va fi asigurată în bugetul pe anul viitor.  

Terenul are acces din strada Mușatini, în imediata vecinătate a clădirii Centrului Medical de Familie (nr. 59). În zona sunt imobilele 2A, 5A și 5B situate pe strada Basarabi și blocurile U1, U2, A15, A16 și A17 din str. Mușatini.

Termenul de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top