Connect with us

PMI a semnat contractul pentru refacerea a 5,7 km linii de tramvai

Proiectul cuprinde și achiziția de tramvaie noi

Proiecte publice

PMI a semnat contractul pentru refacerea a 5,7 km linii de tramvai

Primăria a semnat astăzi, 30 iulie, un nou contract pentru accesarea unei finanțări europene. Proiectul vizează în principal reabilitarea de căi de rulare pentru tramvaie și achiziționarea unor unități noi de transport. Valoarea totală se ridică la peste 110 milioane lei, iar cea mai mare parte a fondurilor este asigurată prin intermediul Programului Operațional Regional în cadrul axei privind mobilitatea urbană. Pe această axă, Iașul are bani „rezervați” de aproape 300 milioane lei.

În ce constă proiectul:

  • reabilitare tronson cale de rulare Cinci drumuri – Str. Pădurii – Str. Nicoriță
  • reabilitare tronson cale de rulare Piața Podu Roș – Intersecția cu Bulevardul Primăverii
  • reabilitare tronson cale de rulare bld. Virgil Săhleanu, porțiune cuprinsă între intersecția cu Bulevardul Metalurgiei și Rond capăt Zona Industrială
  • construire stație de transfer intermodală suprafață de 120 mp
  • achiziționarea de material rulant: 5 tramvaie

Fiecare tronson menționat cuprinde și lucrări adiacente: modernizarea stațiilor de transport public, reabilitarea trotuarelor, modernizarea părții carosabile, precum și realizarea de benzi dedicate transportului public prin introducere de bolarzi/butoni stradali.

În total, vor fi modernizați 5,7 km de linie de tramvai, vor fi (re)amenajate 10 stații de transport public, vor fi montate pavele pe trotuare pe o suprafață de 5.200 mp, vor fi reabilitați 6.100 mp de spații verzi, va fi modernizat carosabil pe 510 mp (str. Pădurii), vor fi amenajate noi piste de bicicliști (914 metri liniari) și va fi construită o stație intermodală.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni (iulie 2019 – iulie 2022), dar, probabil, proiectul va fi implementat mai rapid având în vedere că licitațiile aferente sunt deja în desfășurare, inclusiv cea de lucrări unde ofertantul unic este asocierea Conest – Mari Vila.

Valoarea totală a proiectului ajunge la 114 milioane lei, 104 milioane lei reprezentând fondurile nerambursabile.

În ceea ce privește achiziția celor 5 tramvaie, procedura este în fază de licitație, iar termenul de ofertare este 19 august. Unitățile fac parte dintr-un lot extins de 16 tramvaie noi, iar Primăria estimează valoarea totală a contractului la peste 142 milioane lei.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top