Connect with us

PMI: primele vagoane cu cărbune au ajuns la Iași/Furnizorul este o firmă elvețiană

Local

PMI: primele vagoane cu cărbune au ajuns la Iași/Furnizorul este o firmă elvețiană

Primele 35 de vagoane cu cărbune au ajuns la CET Holboca, potrivit unei informări a Primăriei Iași. Deocamdată, a ajuns o cantitate de aproape 2.000 de tone din totalul contractat de municipalitate, respectiv 75.000 tone.

„Avem contracte semnate atât pentru toată cantitatea de cărbune, cât și pentru transport. Cele peste 40 de garnituri de tren vor sosi în Iași treptat, astfel încât CET II Holboca va continua să funcționeze la parametri optimi. Centrala produce atât agent termic pentru clienți, cât și energie electrică, pe care o vindem la prețuri foarte avantajoase, reducând astfel semnificativ costurile de producție”, a anunțat Primăria.

După mai multe proceduri de achiziție publică, Primăria Municipiului Iași a încheiat un contract pentru cumpărarea a 75.000 de tone de cărbune energetic necesar funcționării sistemului centralizat de furnizare a apei calde și energiei termice în iarna 2021 – 2022.

Cărbunele este livrat de compania Vitol SA Geneva, la un preț de API 2 la data plății plus cheltuielile de transport (naval), descărcare, depozitare și încărcare în vagoane, unde API 2 este prețul în dolari americani (USD) publicat de indicele de preț al cărbunelui Argus McCloskey la rubrica „Indice internațional pentru cărbune: Indici de preț ai cărbunelui: Europa de Nord-Vest (CIF ARA) API2” pentru media întregii luni pentru perioada de livrare respectivă.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top