Connect with us

PMI va publica date deschise despre poluare: 20 de puncte de măsurare au fost montate

Utile

PMI va publica date deschise despre poluare: 20 de puncte de măsurare au fost montate

Primăria a finalizat lucrările de montare a 20 de puncte de monitorizare a calității mediului. Proiectul a fost implementat alături de Orange, contractul având o valoare de 61.000 lei.

Potrivit primarului Mihai Chirica, senzorii de poluare vor fi puși în funcțiune în această săptămână, iar datele vor fi publicate în timp real pe site-ul municipalității. Orice persoană interesată va putea prelua și prelucra datele.

Senzorii pot monitoriza nivelul de poluare (particulele în suspensie PM1, PM2.5 şi PM10), presiunea aerului, temperatura, gradul de umiditate şi nivelul de dioxid de carbon. Unul dintre scopurile Primăriei este de a realiza şi o „hartă verde“ a oraşului în baza monitorizării care va fi făcută cu ajutorul celor 22 de senzori. Preţul unui astfel de echipament ajunge la 2.800 lei (fără TVA)/bucată. În cost sunt incluse instalarea, punerea în funcţiune, programarea şi verificarea echipamentului.

Datele vor avea un caracter neoficial în sensul că principalele măsurători ale calității aerului din Iași vor fi prelucrate de autoritățile de resort (Agenția de Mediu, Ministerul Mediului, Comisia Europeană etc.) tot în urma informațiilor de la stațiile de monitorizare existente și care sunt acreditate UE.

Citește mai multe despre acest proiect într-un articol precedent publicat de APIX.ro.

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top