Connect with us

PMI: Vor fi construite două noi grădinițe

Utile

PMI: Vor fi construite două noi grădinițe

Două noi unități destinate învățământului preșcolar vor fi construite în cartierele Dacia și Bucium. Proiectele vor fi finanțate cu fonduri europene. În total, vor fi create 460 de locuri la grădinițe, fiind știut bine faptul că în fiecare an Iașul se confruntă cu o criză de locuri în astfel de unități. Construcția grădinițelor a fost eșalonată pe o durată de trei ani.

Cea mai mare va fi grădinița din Dacia care va găzdui 14 grupe cu 280 de copii, iar investiția se ridică la 7,9 milioane lei, inclusiv TVA, sumă ce cuprinde și dotarea unității de învățământ preșcolar.

Unitatea va avea un regim mic de înălțime (parter și un etaj), eșalonarea investiției fiind făcută astfel: 1,4 milioane (anul I), 2,4 milioane lei (anul II) și 4,1 milioane lei (anul III). Durata de realizare ajunge la 36 luni, execuția lucrărilor fiind stabilită pe o perioadă de 30 luni.

„Investiția își propune construcția unui corp de clădire P+E, aferent grădiniței cu program prelungit din cartierul Dacia, cu o suprafață construită desfășurată de 2.375 mp. Proiectul include echiparea funcționalului preșcolar și amenajarea unui spațiu de joacă exterior”, se arată într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce va intra în plen pe 27 septembrie, ocazie cu care va fi aprobat studiul de fezabilitate.

Tot pe 27 septembrie va intra în plen și studiul aferent grădiniței din Bucium. În acest caz, investiția se ridică la 5,9 milioane lei. Noua unitate va avea 9 grupe cu 180 de copii. Construcția va fi realizată în extinderea grădiniței cu program prelungit din cartierul Bucium, cu o suprafață construită desfășurată de 1.645 mp.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top