Connect with us

Premieră în mun. Iași: a scăzut numărul de cazuri active Covid-19

Local

Premieră în mun. Iași: a scăzut numărul de cazuri active Covid-19

Situația centralizată la nivelul zilei de 22 noiembrie arată că, în municipiul Iași, a fost înregistrată, pentru prima dată în ultima lună, o scădere a numărului de cazuri active. Acest lucru se datorează numărului mare de vindecări declarate astăzi față de sâmbătă: 339 de cazuri.

  • În schimb, numărul de cazuri în municipiul Iași crește semnificativ în ultimele zile cu cazuri noi: doar în ultimele șase zile au fost înregistrate 1.412 de cazuri noi de infectare, conform informațiilor centralizate de APIX.ro, în baza unor informații oficiale. O astfel de statistică pe o perioadă atât de scurtă de timp este, de asemenea, o premieră.

Cel mai probabil, cele 339 de vindecări au fost pe parcursul a mai multor zile, dar abia acum au fost centralizate. Cert este că dacă numărul de cazuri active trecuse pragul de 7.000 de persoane sâmbătă, astăzi este sub acest prag, conform informațiilor obținute de APIX.ro.

După cum se poate vedea în acest grafic, pentru perioada 22 octombrie – 22 noiembrie, este pentru prima dată când numărul de cazuri active scade în municipiul Iași. Ajungem la zonă de „platou”?

Pe 21 noiembrie erau înregistrate în municipiu 7.116 de cazuri active, cu un record de 280 de cazuri noi contabilizate. Pe 22 noiembrie, numărul de cazuri active a ajuns la 6.964 de persoane: în premieră pentru ultima lună, acest număr a scăzut față de precedentele 24 de ore. Datele la zi arată 190 de cazuri noi și 339 de vindecări.

Este cel mai mare număr de vindecări din ultima lună: în general, aceste cazuri au fost de ordinul zecilor. În acest moment, în municipiul Iași au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 10.145 de cazuri. Dintre acestea, 3.014 sunt persoane vindecate, iar alte 167 de persoane au decedat, rezultă astfel un număr de 6.964 de cazuri active.

  • Pe 21 noiembrie, rata de incidență în municipiul Iași era de 5,3 de cazuri noi la o mie de locuitori, dar această rată nu cuprinde și cele 190 de cazuri înregistrate de sâmbătă până astăzi.

În tabelul de mai jos, puteți consulta cum a evoluat numărul de cazuri Covid-19 în municipiul Iași în perioada 22 octombrie – 22 noiembrie:

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Local

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top