Connect with us

Probleme la Aeroport: de ce există pericolul ca Wizz Air să sisteze zborurile

Local

Probleme la Aeroport: de ce există pericolul ca Wizz Air să sisteze zborurile

Plenul Consiliului Județean (CJ) va încerca săptămâna viitoare să rezolve o problemă care ar fi dus la „imposibilitatea efectuării zborurilor de către Wizz Air” la aerogara ieșeană. În speță, este vorba despre scoaterea la licitație de închiriere a unui teren de 105 mp, din incinta aeroportului, suprafață necesară noii companii care să ocupă de mentenanța aeronavelor Wizz.

Această problemă este cunoscută la nivelul regiei de câteva luni, dar abia săptămâna viitoare ar putea fi rezolvată.

„Transmitem acest mesaj pentru a ne exprima îngrijorarea cu privire la procesul de obținere a autorizării noastre, în calitate de organizație de întreținere aeronave aprobată EASA Part 145, pe Aeroportul Internațional Iași. Așa cum am menționat în adresele anterior transmise către Aeroport atât de noi cât și de către operatorul aerian Wizz Air, RAS Tehnic va prelua din 26 octombrie serviciile de mentenanță pentru aeronavele din flota Wizz Air de pe Aeroportul Iași. În vederea obținerii legitimității activității societății pe Aeroport și pregătirea preluării serviciilor de mentenanța pentru Wizz Air este necesar să încheiem contractul de închiriere. Dorim să precizăm că în conformitate cu EU 1321/2014, aeronavele implicate în transport aerian comercial nu pot opera fără servicii de mentenanță zilnică. Imposibilitatea autorizării noastre pe Aeroportul dvs. până la data menționată mai sus, va duce, pe cale de consecință, la imposibilitatea efectuării zborurilor de către operatorul aerian în cauză”, se arată într-o adresă a RAS Tehnic, datată 19 octombrie.

Anterior, RAS Tehnic a mai trimis adrese în lunile iulie, august și septembrie către Aeroport. În speță este vorba despre un teren de 105 mp. Rămâne de văzut cât de repede va putea organiza CJ licitația și dacă această întârziere va afecta zborurile Wizz Air.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top