Connect with us

Primăria va cumpăra zeci de autobuze electrice și tramvaie noi

Trafic

Primăria va cumpăra zeci de autobuze electrice și tramvaie noi

Iașul va fi inclus într-un program național de achiziții de mijloace de transport noi coordonat de Ministerul Dezvoltării. Fondurile sunt asigurate din surse europene nerambursabile, iar valoarea totală a achizițiilor se va ridica la circa 600 milioane euro.

Din această sumă, circa 40 milioane euro vor reveni Primăriei Iași. Primarul Mihai Chirica a declarat că acest lucru înseamnă cel puțin 30 de autobuze electrice și 15 tramvaie noi. În program sunt incluse 22 de municipalități din țară. Deocamdată, nu e clar dacă va fi o achiziție comună sau dacă fiecare municipalitate va merge separat cu propria procedură de licitație.

Noi suntem pregătiţi cu ambele variante. Ne-am făcut temele să putem merge singuri, iar dacă se doreşte pe o listă comună, mergem pe o listă comună, nu contează acest lucru. Vrem să cumpărăm pachete de autobuze electrice cu o lungime de 9 şi, respectiv, 12 metri, de circa 20 milioane euro. Asta înseamnă 12 unităţi mari şi aproape 20 unităţi mici. Iar pentru tramvaie, circa 15 – 16 unităţi de transport funcţie de cum se vor încadra în licitaţie“, a spus primarul Chirica, în conferință de presă.

Conform edilului șef al Iașului, Primăria a întocmit deja documentațiile tehnice și le-a înaintat Ministerului Dezvoltării în cursul zilei de 25 aprilie.

În ultimii doi ani, Iaşul s-a dotat cu 100 de autobuze noi cu norma de poluare Euro 6 şi a achiziţionat 11 tramvaie rulate din Germania.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top