Connect with us

Primăria va cumpăra zeci de autobuze electrice și tramvaie noi

Trafic

Primăria va cumpăra zeci de autobuze electrice și tramvaie noi

Iașul va fi inclus într-un program național de achiziții de mijloace de transport noi coordonat de Ministerul Dezvoltării. Fondurile sunt asigurate din surse europene nerambursabile, iar valoarea totală a achizițiilor se va ridica la circa 600 milioane euro.

Din această sumă, circa 40 milioane euro vor reveni Primăriei Iași. Primarul Mihai Chirica a declarat că acest lucru înseamnă cel puțin 30 de autobuze electrice și 15 tramvaie noi. În program sunt incluse 22 de municipalități din țară. Deocamdată, nu e clar dacă va fi o achiziție comună sau dacă fiecare municipalitate va merge separat cu propria procedură de licitație.

Noi suntem pregătiţi cu ambele variante. Ne-am făcut temele să putem merge singuri, iar dacă se doreşte pe o listă comună, mergem pe o listă comună, nu contează acest lucru. Vrem să cumpărăm pachete de autobuze electrice cu o lungime de 9 şi, respectiv, 12 metri, de circa 20 milioane euro. Asta înseamnă 12 unităţi mari şi aproape 20 unităţi mici. Iar pentru tramvaie, circa 15 – 16 unităţi de transport funcţie de cum se vor încadra în licitaţie“, a spus primarul Chirica, în conferință de presă.

Conform edilului șef al Iașului, Primăria a întocmit deja documentațiile tehnice și le-a înaintat Ministerului Dezvoltării în cursul zilei de 25 aprilie.

În ultimii doi ani, Iaşul s-a dotat cu 100 de autobuze noi cu norma de poluare Euro 6 şi a achiziţionat 11 tramvaie rulate din Germania.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

To Top