Connect with us

CTP va pune în circulație 11 tramvaie achiziționate din Germania

tramvai M8C

Trafic

CTP va pune în circulație 11 tramvaie achiziționate din Germania

Compania de Transport Public (CTP) a primit ultimul lot de tramvaie cumpărate anul trecut din Germania. În 2017, CTP a achiziționa 11 vehicule rulate, dar mijloacele de transport au fost modernizate în urmă cu aproape 10 ani. Spre diferență de alte tramvaie care circulă la Iași, tramvaiele au uși pe ambele părți. În total, achiziția, cu tot cu transport, s-a ridicat la peste 420.000 euro.

„Transportul acestora către România s-a făcut în câteva etape, ținându-se cont de condițiile meteo din țara de origine și de restricțiile de muncă ale cetățenilor germani, în ceea ce privește manipularea unor utilaje de mari dimensiuni pe o vreme neprielnică”, se arată într-o informare a CTP.

Mijloacele au fost cumpărate de la autorităţi administrative din Germania, din oraşele Essen (tramvaie M8C) şi, respectiv, Mulheim (tramvaie M6D).

Vagoanele au fost fabricate în perioada 1984 – 1992, dar au fost modernizate între anii 2011 – 2014. Pe parcursul acestui an, planul CTP, conform unui proiect de hotărâre aprobat în Consiliul Local în 2017, este să achiziționeze încă nouă tramvaie (cinci M8C şi patru M6D), iar costurile se vor ridica la 344.000 euro. De remarcat că, recent, într-o conferință de presă, primarul Mihai Chirica vorbea despre încă 11 tramvaie suplimentare.

În total, bugetul necesar pentru achiziţia a 20 de vagoane, așa cum a fost aprobat în CL anul trecut, ajunge la 773.000 euro. Planul Companiei de Transport Public (CTP) este de a înlocui 28 de tramvaie care fac parte din parcul auto al CTP, dar care au anii de fabricaţie între 1960 şi 1964.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top