Connect with us

Primele detalii despre Regionala de Arhitectură Moldova 2024: cele mai reprezentative lucrări din regiune vor intra în competiție

Arhitectură și urbanism

Primele detalii despre Regionala de Arhitectură Moldova 2024: cele mai reprezentative lucrări din regiune vor intra în competiție

Ordinul Arhitecților din România, filiala teritorială Iași anunță evenimentul Regionala de Arhitectură Moldova 2024, eveniment cu tradiție, ce adună din doi în doi ani cele mai reprezentative lucrări de arhitectură din regiune.

Obiectivul principal este prezentarea într-o nouă perspectiva favorabilă a arhitecturii  contemporane din zona Moldovei, o zona cu mulți arhitecti tineri și dornici de afirmare, dar și cu o serie remarcabilă de arhitecti experimentați, care de-a lungul carierei lor au creat repere arhitecturale notabile.

Evenimentul se va adresa celor peste 1000 de arhitecti din cele 3 filiale participante (județele Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui), arhitecților originari din aceste județe, dar și celor care au urmat studiile la Facultatea de Arhitectură din Iași, arhitecților care au realizat lucrări în județele amintite, precum și tuturor arhitecților din Republica Moldova.

Sebastian Săvescu, vicepreședinte OAR Iași și managerul evenimentului ”E altceva decat o competiție. E un moment in care putem fi, împreună, mai valoroși. Prin vizibilitatea tuturor, prin expunerea lucrărilor reușite, reale, concrete. Să nu căutăm să fim mai buni unul decât celălalt, ci noi, ca arhitecți, să arătăm că prin experiența, munca și talentul nostru putem aduce un plus de calitate vieții urbane, fie că vorbim de spații exterioare, de clădiri, de amenajări interioare sau chiar de inițiative civice.. Ne propunem să facem un exercițiu de recunoaștere reciprocă, să arătăm că arhitecții merită să fie recunoscuți pentru valoarea lor. Să arătăm așa că ne dorim, că știm și că putem să fim o breaslă.”

regionala de arhitectura moldova 2024

Alin Enver Hoblea, Președinte OAR Iași: ”Suntem convinși ca la la acest eveniment vor participa arhitecți talentați, cu multe lucrări de calitate, grupate în cele 3 secțiuni principale  – Arhitectura construită, Amenajări și design și Arhitect în comunitate, într-un total de 17 categorii. La Regionala de Arhitectură Moldova 2024 pot participa lucrări finalizate între 2020 și 2024  (ce nu au fost expuse la RAM 2021).”

Membrii juriului sunt personalități remarcabile ale arhitecturii, fini cunoscători ai fenomenului, care prin experiența lor vor aduce plus valoare competiției:

  • Arhitect Roberto BERALDO (Italia), Președintele Ordinului Arhitecților, Peisagiștilor, Planificatorilor și Conservatorilor din VENEȚIA,
  • arh. Emil IVĂNESCU, Autorul Pavilionului României la Bienala de la VENEȚIA 2023, președinte al OAR București,
  • arh. Eliza YOKINA, co-fondator de-a Arhitectura, Senior Partner CUMULUS, co-fondator ARDI,
  • arh. Anda ZOTA, Editor șef IGLOO,
  • arh,. Peisag. Diana CULESCU, președinte ASOP,
  • arh. Dragoș RUGINĂ (Marea Britanie),
  • arh. Alkis DIKAIOS (Cipru),
  • arh. Giorgi SULABERIDZE (Georgia),
  • arh. Tomaz KRISTOF (Slovenia).
arhitecti RAM 24

În cadrul evenimentului (în perioada 20-30 iunie) se vor organiza expoziții cu lucrările participante, conferințe, prezentarea câștigătorilor, evenimente meet the Architect, unde arhitecții participanți vor dialoga direct în spațiul public cu cei interesați sau doar curioși de ce înseamnă arhitectura, ce face un arhitect, ce idei avem pentru a crește, împreună, calitatea vieții.

Acest eveniment este organizat de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Iași, în parteneriat cu SHARE architects și Primăria Municipiului Iași, cu sprijinul Facultății de Arhitectură GM Cantacuzino din Iași, Registrul Urbaniștilor din România- filiala Nord-Est, Uniunea Arhitecților din Republica Moldova, Asociația Studenților Arhitecți din Iași (ASAI), Asociația Română pentru Design și Inovație (ARDI), Asociația Peisagiștilor din România (ASOP), dar și partenerii ai OAR Iași: Apix, Alumil, AluKönigStahl- Schuco, Holcim, Leier, Libra Bank, Novambient, Rodotex.

Înscrierile lucrărilor de arhitectură se pot face accesând acest Link.

inscriere regionala arhitectura moldova iasi

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Începând cu luna martie 2023, Apix.ro găzduiește articole scrise de Ordinul Arhitecților din România, filiala Iași, în urma unui parteneriat cu organizația profesională. Detalii despre activitățile OAR Iași pot fi consultate pe site-ul https://oar-iasi.ro.

Articole din categoria Arhitectură și urbanism

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top