Connect with us

Primul PUZ din zona Sf. Andrei: birouri și locuințe colective

Aceste construcții vor fi demolate

Investiții private

Primul PUZ din zona Sf. Andrei: birouri și locuințe colective

Dezvoltarea zonei cuprinse între str. Palat și Splai Bahlui mal stâng, despre care apix.ro a scris în mai multe rânduri, are un prim Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de investitorii care au achiziționat în ultimii ani terenuri.

Primul PUZ publicat pe site-ul Primăriei aparține firmei Corsini Ristorante SRL, iar terenul se află pe str. Sf. Andrei 8-10, cu deschidere și la str. Trantomir. Potrivit sursei citate, prin intermediul planului urbanistic sunt propuse „locuințe colective, spații comerciale și birouri”, iar suprafața terenului ajunge la 902 mp. Două construcții aflate acum pe teren vor fi demolate.

Amplasamentul investiției:

Regimul de înălțime propus este subsol, parter și 6 etaje, la o înălțime maximă de 24 metri. Procentul maxim de ocupare a terenului ajunge la 50%.

Din planșa de reglementări urbanistice rezultă că vor fi clădiri cu 6 și 5 etaje, dar planșa cuprinde doar suprafața edificabilă, Primăria nepublicând și planșa de mobilare urbană astfel că nu putem spune cu exactitate numărul estimat de imobile (probabil maxim 2, având în vedere suprafața terenului).

Planșa de reglementări urbanistice:

Amintim că principalul investitor în zonă va fi Iulius Real Estate care a anunțat, la începutul lunii iulie, investiții de 335 milioane euro în zona de cornișă. Compania a achiziționat mai multe terenuri și a obținut deja autorizații pentru excavări și cercetări arheologice, fiind făcute demolări de hale și diverse construcții în zonele străzilor Trei Ierarhi și Sf. Andrei.

„Proiectul de regenerare urbană va consolida motorul de creştere economică generat de ansamblul Palas şi va include noi funcţiuni office – care vor crea 10.000 de locuri de muncă – , soluţii de fluidizare a traficului, noi accese auto şi pietonale, 1.500 de noi locuri de parcare, opţiuni de petrecere a timpului liber, zone verzi, destinaţii de promenadă şi relaxare”, se arată într-un răspuns al companiei la o solicitare apix.ro pe temă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top