Connect with us

Zeci de vile vor fi construite la doi pași de Grădina Botanică

Este vorba despre 36 de vile și 4 blocuri

Investiții private

Zeci de vile vor fi construite la doi pași de Grădina Botanică

Dezvoltatorii „atacă” o zonă cu potențial semnificativ din punct de vedere imobiliar: cea cuprinsă între Rediu și partea vestică a Grădinii Botanice. Așa cum apix.ro anticipa încă de acum doi ani, această zonă va avea un ritm alert de dezvoltare în contextul în care se află între Colina Însorită și Viticultori, respectiv între cartierele Păcurari și Copou. Deocamdată, zona suferă în ceea ce privește infrastructura rutieră existentă care este destul de deficitară.

În schimb, zona este aproape de Grădina Botanică. Comisia de urbanism a dat undă verde la două noi proiecte, iar ambele prevăd ridicarea de vile: un ansamblu cu 20 vile și 4 blocuri (Popval SRL) și un ansamblu cu 16 vile (Euro Development Group SRL).

Amplasamentele celor două investiții:

Comisia a avut o singură condiție în avizul favorabil acordat: extinderea rețelelor de utilități să fie făcută pe banii proprietarilor.

Popval deține o suprafață de aproape 15.000 mp și vrea două unități teritoriale de referință: prima cu locuințe colective în regim mic de înălțime (demisol, parter, 2 etaje și o mansardă – 4 blocuri) și a doua cu 20 de vile (demisol, parter și un etaj).

Planșa urbanistică Popval:

În ceea ce privește proiectul Euro Development, proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) cuprinde 16 vile, dar 4 dintre acestea par a fi de tip duplex. Compania are în proprietate peste 10.200 mp. Regimul de înălțime stabilit de firmă este propus la parter și un etaj.

Planșa urbanistică Euro Development:

Cele două proiecte urbanistice urmează să ajungă în plenul Consiliului Local pentru votul final.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top