Connect with us

Probleme pentru proiectul milionarului de la Daily Group: o nouă amânare

Unele imobile au prevăzută o înălțime de 95 metri

Investiții private

Probleme pentru proiectul milionarului de la Daily Group: o nouă amânare

Comisia de urbanism a amânat adoptarea unei rezoluții în ceea ce privește un nou proiect imobiliar propus în Zona Industrială. Este cea de-a doua amânare în aprobarea unui ansamblu cu cel puțin 7 blocuri: 4 blocuri cu 10 etaje și 3 blocuri cu 20 de etaje.

Proiectul aparține firmei sucevene Daily Group, patronată de Ioan Pavel, om de afaceri cunoscut la nivel național în special pentru afacerea cu automate de cafea (Daily Caffe).

Amplasamentul investiției:

Proiectul a intrat pe ordinea de zi a Comisiei de urbanism a Consiliului Local Iași pe 19 iunie, dar inițiativa a fost amânată: consilierii au solicitat ca locurile de parcare să fie în subteran (mai puțin cele pentru vizitatori) și crearea unei benzi de accelerare și decelerare.

Se amână pentru completarea documentației”, este rezoluția de ieri, 18 iulie, în condițiile în care solicitarea anterioară a Comisiei nu a fost exemplificată în planșele urbanistice ale proiectului urbanistic.

Proiectul Daily Group SRL va schimba din temelii actuala destinație a zonei: amplasamentul este pe bd. Chimiei 4, pe un teren de 3,8 ha ce a aparținut fostului producător de vinuri Vinia SA. În prezent, zona este definită în Planul Urbanistic General drept una a „activităților productive”. Milionarul sucevean a cumpărat terenul, cu tot cu clădirile existente, pentru suma de aproape 2 milioane euro la o licitație ce a avut loc acum câțiva ani.

Demersurile pentru proiectul imobiliar („ansamblu de birouri, locuințe și servicii conexe”) au început în 2017, apix.ro fiind prima publicație care a scris despre intenția firmei Daily Group.

În proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) publicat de Primăria Iași se arată că înălțimea maximă a clădirilor poate ajunge la 95 metri.

Planșa de reglementări urbanistice:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top