Connect with us

Moara de Foc: Noul Lidl nu are toate avizele în regulă

Proiectul bate pasul pe loc

Investiții private

Moara de Foc: Noul Lidl nu are toate avizele în regulă

Proiectul construirii noului Lidl în zona Moara de Foc bate pasul pe loc: a ajuns de patru ori în Comisia de urbanism a Consiliului Local și tot de atâtea ori a fost amânat. Proiectul a fost dezbătut în lunile aprilie, iunie și iulie 2019.

Motivele amânării: aviz de la Comisia de circulație pentru sensul giratoriu (din zona intersecției Moara de Foc – str. Canta), studiu la fața locului de către membrii Comisiei de urbanism, crearea unei benzi de decelerare și accelerare pe toată lungimea proprietății cu deschidere la strada principală și, nu în ultimul rând, necesitatea emiterii unui aviz din partea Regionalei de Drumuri Naționale.

Amplasamentul investiției:

Noul Lidl este prevăzut pe un teren de aproape 12.000 mp, fiind vorba despre suprafața de la adresa șos. Moara de Foc 2, respectiv terenul ocupat cu mai multe construcții deținute de Compan. Anul trecut, pentru această proprietate a fost încheiat un ante-contract de vânzare-cumpărare de 4 milioane euro. Una dintre condiții pentru finalizarea vânzării este ca actualul proprietar să obțină toate autorizațiile necesare pentru construirea centrului comercial.

Deocamdată a fost obținută doar autorizația pentru demolarea a 9 construcții. Zona spațiului comercial va ocupa circa 9.500 mp și va fi construit un magazin cu o înălțime maximă de 10 metri, la un regim cu parter și un etaj. Restul suprafeței, spre calea ferată, va fi utilizată pentru ridicarea unei clădiri multifuncționale cu o înălțime maximă de 17 metri la un regim cu subsol, parter și 3 etaje.

Conform planșei urbanistice, în intersecție este prevăzută o girație de tipul celei care a existat în fața Gării Internaționale.

Planșa urbanistică (clădirea evidențiată cu roșu e Sedcom Libris):

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top