Connect with us

Fosta secție de poliție din Păcurari devine școală

Casa scriitorului Iacob Negruzzi din Păcurari

Investiții private

Fosta secție de poliție din Păcurari devine școală

În monumentul istoric care a găzduit, în trecut, Secția II de Poliție vor fi amenajate spații de învățământ și birouri. O solicitare în acest sens a fost înaintată la Primărie de către Fundația Ecologică Green (FEG).

Clădirea este cunoscută drept Casa scriitorului Iacob Negruzzi, construcția imobilului fiind datată la începutul secolului XIX.

„Consolidare, reamenajare și schimbare destinație clădire din locuință în birouri și spații de învățământ – construcție monument istoric”, se arată în cererea înaintată de FEG.

Acesta nu este singurul proiect în pregătire al FEG în zona Păcurari. FEG este controlată de omul de afaceri Cristian Stanciu, vicepreședinte PSD Iași. Stanciu, prin intermediul unei alte firme (Metcons Top) va amenaja o grădiniță într-un fost punct termic de pe str. Toma Cozma nr. 9. Imobilul a fost preluat de la Primărie.

„Consolidare, compartimentări interioare, amenajări interioare și exterioare, schimbare destinație din centrală termică în grădiniță și școală primară”, se arată în solicitarea Metcons Top.

La firmă este asociat unic FEG, iar administrator este Cristian Stanciu. Această societate deține un activ important, dar care este lăsat de izbeliște: casa de vizavi de Hotel Internațional. În trecut, Stanciu a declarat presei că are în plan ridicarea unui centru de afaceri.

În ceea ce privește proiectele din Păcurari, inițiavele au intrat în prima etapă de avizări, dar, cel mai probabil, lucrările vor putea fi efectuate chiar în acest an.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top