Connect with us

Prime Kapital: Silk District va fi construit în perioada 2020 – 2025

Proiectul ar urma să creeze circa 10.000 de locuri de muncă

Investiții private

Prime Kapital: Silk District va fi construit în perioada 2020 – 2025

Dezvoltatorii proiectului Silk District au făcut o nouă prezentare a proiectului urbanistic din Calea Chișinăului, de pe fosta platformă industrială Teba. Estimările acestora sunt că proiectul va fi finalizat în 2025, dar nu au avansat o dată concretă în care lucrările vor și începe. Deocamdată, proiectul se află în etapa de avize pentru demolarea construcțiilor, dar unele acțiuni în instanță pot duce la o blocare a proiectului.

Citește și Probleme pentru sud-africani în proiectul de la ERA (investiție anunțată tot de Prime Kapital)

Principalele patru idei susținute de către Prime Kapital și partenerii acestei companii pentru Silk District:

  • Silk District este un proiect imobiliar mixed-use amplu și fără precedent pe piața din România
  • studiul de impact garantează efectele pozitive ale Silk District pe plan economic, urban și social
  • Silk District va aduce o contribuție de 159 milioane de euro la bugetul local din Iași, prin taxe și impozite în următorii 10 ani
  • oferta de locuri de muncă se va mări cu peste 10.000 posturi în zona de birouri, retail și servicii

„Silk District va realiza reconversia platformei industriale de la Teba din Iași, aflată în prezent într-un stadiu de degradare înaintată, cu hale ruginite şi terenuri insalubre. Suprafața de 10 hectare de pe Calea Chișinăului va fi transformată începând cu 2020 într-un ansamblu imobiliar de ultimă generație, cu blocuri de locuințe premium, clădiri de birouri clasa A, hotel, grădiniță, clinică medicală, spații de retail și servicii de calitate și cu 49% spații verzi și de agrement, inclusiv locuri de joacă pentru copii. Termenul de finalizare al regenerării urbane Silk District este 2025”, se arată în comunicatul Prime Kapital.

Investitorii susțin că, din punct de vedere economic, Silk va reprezenta un motor pentru mediul de afaceri local și pentru economia județului.

Din studiul de impact a reieșit că în următorii 10 ani taxele și impozitele plătite la bugetul local vor ajunge la o valoare de 159 milioane euro”, au mai spus investitorii.

Estimările acestora sunt că implementarea proiectului va crea peste 10.000 de locuri de muncă în zona de birouri, retail și servicii.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top