Connect with us

Programul „Prima Casă” se schimbă radical. Legea e la promulgare

Utile

Programul „Prima Casă” se schimbă radical. Legea e la promulgare

Programul „Prima Casă” va deveni programul „O familie, o casă”. Proiectul legislativ a fost inițiat de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, iar inițiativa a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

De precizat că în cazul celor care depun dosare până la intrarea în vigoare a noii legi, iar dosarele lor se află în analiză, li se aplică dispozițiile legale în vigoare la data depunerii lor. În context, precizăm că noua lege trebuie promulgată de președinte și apoi publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Față de „Prima Casă”, noul program aduce unele modificări importante:

  • beneficiarii programului vor trebui să aibă un venit net individual sau împreună cu soția de cel mult 4.500 lei. Pentru familii cu unul sau mai mulți copii, pragul crește la valoarea de 7.000 lei
  • avansul rămâne de 5%, iar locuințele achiziționate trebuie să aibă o valoare de maxim 70.000 euro (suma garantată de stat este de maximum 66.500 euro)
  • pe durata contractului de credit, beneficiarul nu trebuie să dobândească individual sau împreună cu familia o cotă de peste jumătate dintr-o altă locuință situată în mediu urban (excepție: locuință dobândită prin moștenire)
  • subvenții: reducerea cu 0,5% a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata programului pentru familiile cu un singur copil (1% pentru familiile cu doi sau mai mulți copii)

Citește aici proiectul legislativ

Continue Reading

Alte articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top