Connect with us

Proiectul COMAT, cu blocuri de 18 etaje, amânat: nu avea parcări la subsol

Zona COMAT va fi schimbată din temelii: va deveni zonă rezidențială

Investiții private

Proiectul COMAT, cu blocuri de 18 etaje, amânat: nu avea parcări la subsol

Comisia de urbanism a amânat o decizie în ceea ce privește proiectul de amploare propus în zona COMAT: ansamblu de blocuri cu 10 și 18 etaje. Potrivit informațiilor APIX.ro, consilierii au solicitat investitorului (COMAT SA, patronată de fostul deputat Traian Dobre) să aducă o nouă planșă de reglementări urbanistice întrucât cea prezentată în documentație nu cuprindea locuri de parcare la subsol.

Amplasamentul are 2,2 ha

Intenția beneficiarului este să ridice 8 blocuri cu 10 etaje, unul cu 18 etaje și altul cu 6 etaje. Ansamblul este delimitat de străzile Serg. Grigore Ioan (la est), Lupiței și calea ferată (la nord), o nouă arteră propusă (la vest) și str. Tabacului (la sud).

Suprafața totală a terenului deținut de Comat ajunge la 22.626 mp: teren liber în suprafață de 17.000 mp și peste 5.600 mp de teren pe care există acum construcții ce vor fi dezafectate.

În urma implementării proiectului, suprafața ocupată de construcții va fi de 9.910 mp (50% din total), circulațiile pietonale și accesele în parcarea subterană vor ocupa circa 4.000 mp, iar spațiile verzi circa 6.000 mp, în timp ce pe alți aproape 3.000 mp sunt prevăzute circulații auto.

Planșa urbanistică propusă inițial în documentație

Cea mai înaltă clădire va fi un imobil cu subsol, parter, mezanin și 18 etaje, respectiv, 75 metri (la cornișă). În prezent, cea mai înaltă clădire din Iași este turnul Palas (73 metri).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top