Connect with us

Proiectul Continental Hotels din Păcurari: o nouă amânare

Investiții private

Proiectul Continental Hotels din Păcurari: o nouă amânare

Consilierii locali din cadrul Comisiei de urbanism au amânat din nou o decizie în ceea ce privește proiectul Continental Hotels de la fosta berărie Zimbru. Comisia a decis o vizită în teren la amplasament înainta de a da un aviz, tip de hotărâre care este luată destul de rar de Comisie.

În iulie 2019, proiectul a trecut cu greu și de Comisia de monumente istorice, care a emis un aviz condiționat cu un șir lung de observații, iar principala problemă a vizat beciul istoric care este pe amplasament și pentru care proiectanții, la acea vreme, nu prezentaseră o soluție viabilă de conservare.

Amplasamentul are o suprafață de peste 10.000 mp

Planul investitorului este de a construi un hotel, spații de alimentație publică, o unitate medicală (ambulatoriu, imagistică, radioterapie) și o parcare.

Imobilul în care va funcționa hotelul va avea o înălțime de 29 metri și un regim cu subsol, demisol, parter și 7 etaje. Suprafața alocată pentru hotel ajunge la aproape 7.200 mp. Din planșa urbanistică putem observa cinci corpuri de clădire care vor forma complexul hotelier, două cu 7 etaje, unul cu 4 etaje, iar celelalte două cu 2 etaje. Complexul hotelier va fi amenajat în zona din lateralul clădirii Fitterman (fosta Gelsor). Clinica medicală va avea un regim cu parter și 3 etaje, și va fi construită în zona dinspre fosta strada Octav Băncilă.

Planșa de reglementări urbanistice a proiectului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top