Connect with us

Zona Industrială: Probleme în aprobarea blocului de locuințe de 115 metri

Investiții private

Zona Industrială: Probleme în aprobarea blocului de locuințe de 115 metri

Consilierii locali din Comisia de urbanism au solicitat investitorului Daily Group o serie de clarificări cu privire la proiectul pe care firma vrea să-l implementeze pe amplasamentul fostului combinat Vinia din Zona Industrială (bld. Chimiei 4).

În septembrie 2019, Comisia a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ), dar investitorul a venit imediat cu modificări. Una dintre acestea se referă la regimul și înălțimea celei mai înalte clădiri: de la 95 metri a fost propusă o înălțime de 115 metri (regim – două niveluri în subteran, parter, mezanin și 25 etaje). Culmea, deși proiectul avea, inițial, un regim de înălțime maxim de până la 20 etaje, în raportul de informare publicat în luna noiembrie 2019 de către Primărie, raport care a consemnat încheierea etapei de consultare publică, au apărut „din pix” 25 etaje.

Amplasamentul investiției Daily Group

În ședința Comisiei din 16 ianuarie, consilierii au cerut investitorului clarificări privind accesul și alinierea clădirilor, precum și mai multe completări la documentație, având în vedere modificările propuse.

Daily Group dispune de o suprafață generoasă de teren, de aproape 40.000 mp. Proiectul general prevede construirea a șapte imobile cu un regim de înălțime cuprins între 4 și 25 etaje.

Amplasarea clădirilor (notă: planșa urbanistică este cea publicată inițial, în condițiile în care PMI nu a publicat încă noua planșă, cea după modificări, dar așa cum precizăm în text, modificările țin în special de regimul de înălțime)

PUZ-ul a fost inițiat încă din primăvara anului 2018, APIX.ro fiind prima sursă media care a relatat despre intenția firmei Daily Group. Societatea este patronată de omul de afaceri Ioan Pavel. Amplasamentul din bld. Chimiei a fost achiziționat în 2017 pentru suma de 1,9 milioane euro, fiind organizată o licitație pentru lichidarea bunurilor fostei Vinia SA.

Cea mai cunoscută afacere a grupului de firme condus de Pavel este cea legată de automatele de cafea.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top