Connect with us

Încep demolările în spatele Sirajului: blocurile de 10 etaje vor fi ridicate de basarabeni

Investiții private

Încep demolările în spatele Sirajului: blocurile de 10 etaje vor fi ridicate de basarabeni

Primăria a dat undă verde la demolarea a șase construcții din zona din spatele Sirajului, de pe str. Dimineții 32, unde ar urma să fie ridicat un complex rezidențial. Construcțiile sunt de mici dimensiuni cu regim parter, iar trei s-au autodemolat.

Terenul, de circa 11.000 mp, a aparținut unei firme IT din Iași (Tara Technology), companie care s-a ocupat de aprobarea documentațiilor urbanistice. În schimb, autorizația a fost emisă pe numele firmei Inamastro SRL, subsidiară companiei-mamă de construcții din Republica Moldova, despre care presa de peste Prut a scris în nenumărate rânduri. La finalul articolului puteți afla despre această companie.

Pe str. Dimineții 32 a fost aprobat de către Consiliul Local (CL), în august 2019, un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede ridicarea a 4 blocuri cu 10 etaje.

Amplasamentul are circa 11.000 mp

La acel moment, votul în plen a fost unul cu scandal: mai mulți cetățeni din zonă au venit la ședință cu intenția de a-și arăta nemulțumirea față de lipsa consultării publice pe proiect, dar executivul municipalității și consilierii PSD nu le-au permis să ia cuvântul. Motivul a fost că scandalul din CL a fost pus în scenă de consilierul PNL Răzvan Timofciuc, consilier ce are domiciliul în zonă. Liberalul a negat că i-ar fi mobilizat pe cetățeni.

Apix.ro a stat atunci de vorbă cu oamenii din zonă care au precizat că își vor căuta dreptatea în instanță, atât timp cât nu au fost consultați cu privire la derularea proiectului. În luna septembrie 2019 a avut loc și un protest în zonă.

Inamstro SRL a fost înființată la Iași în 2016 și a mai derulat proiecte în Moara de Vânt și Copou. Firma are ca acționari compania-mamă Inamstro din Republica Moldova și pe Oleg Cioban. În Moldova, Inamstro a construit numeroase ansambluri rezidențiale, dar unele dintre acestea cu scandal, după cum a relatat presa de peste Prut.

Inamstro mai deține o companie la Iași: firma Kaunu, înființată în 2019, iar unul dintre asociați este Nicolae Ionichi (unul dintre fondatorii companiei-mamă din R. Moldova). Ambele firme ale Inamstro de la Iași sunt administrate de Anatolie Gherciu.

Schița ansamblului rezidențial care va fi construit după demolarea construcțiilor. Deocamdată, există autorizație doar pentru dezafectarea construcțiilor nu și pentru ridicarea noilor blocuri

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top