Connect with us

Protest în Frumoasa: locuitorii și PNL vor să oprească autorizarea unui PUZ

Utile

Protest în Frumoasa: locuitorii și PNL vor să oprească autorizarea unui PUZ

Un plan urbanistic zonal (PUZ) recent aprobat în plenul Consiliului Local (CL) provoacă mișcări de stradă. Liberalii au anunțat deja că vor ataca hotărârea în instanță. În același timp, mai mulți locuitori din zona Frumoasa vor să protesteze joi, 19 septembrie, împotriva autorizării proiectului urbanistic.

PUZ-ul prevede construirea unui ansamblu cu 4 blocuri înalte (10 etaje) în zona Sirajului, pe str. Dimineții 32. Beneficiarul, Tara Technology, vrea ca blocurile să ocupe o suprafață de circa 4.000 mp, circulațiile și parcările circa 4.200 mp, iar spațiile verzi aproape 2.700 mp.

În schimb, consilierii locali PNL acuză că proiectul de PUZ cuprinde străzi inexistente, regimul de înălțime este mare față de vecinătăți și, mai mult, nu a fost făcută etapa de consultare publică. Unii dintre vecini au fost la ședința CL din luna august, dar nu au fost lăsați să vorbească în plen, PSD și primarul Mihai Chirica acuzând că aceștia au fost mobilizați de consilierul PNL Răzvan Timoficiuc, liberalul având domiciliul în zonă.

La protestul de joi seară (ora 18.30) și-au anunțat participarea câteva zeci de persoane, unii dintre aceștia fiind liberali.

Citește AICI mai multe despre acest proiect urbanistic.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top