Investiții private
Proiectul din Bucium cu 18 blocuri și 32 de vile va fi aprobat în prima parte a acestui an
Primăria Iași a emis raportul de informare și consultare publică aferent proiectului ce prevede construirea a 18 blocuri și 32 de vile în Bucium, zona Fundac Păun.
„Pe adresa instituției noastre nu s-au primit sesizări referitoare la Planul Urbanistic Zonal ce face obiectul prezentului raport, însă la dezbaterea publică s-au prezentat persoane interesate care au solicitat rezolvarea apelor pluviale și supralărgirea rigolelor din zonă. Inițiatorul documentației a formulat răspuns urmare dezbaterii publice prin care a menționat faptul că va încerca să efectueze lucrări de supralărgire a rigolei de pe str. Fundac Păun nr. 2, rigolă ce se află pe domeniul public, astfel acesta a depus la Primărie solicitare pentru încheierea unui parteneriat public-privat. La dezbaterea publică, persoanele interesate prezente au precizat că sunt de acord cu propunerea urbanistică”, se arată în raportul de informare publicat de Primărie.
- Citește AICI despre problemele create de apele pluviale în Fundac Păun
Proiectul urbanistic este propus de firma Goland Imobil SRL care deține o proprietate de peste 110.000 mp. Planul companiei este de amenaja locuințe individuale și colective mici, spații de recreere, spații de servicii, amenajări urbane, parcuri, străzi de incintă și anexe aferente. În prezent, terenul este în extravilanul Iașului și este pășune. În total, vor fi amenajate 18 blocuri cu regim redus de înălțime și 32 vile.
Terenul deținut de Goland Imobil are o suprafață totală de 110.000 mp, în condițiile în care procentul de ocupare a terenului este propus la 25%. Potrivit proiectului de PUZ, din suprafața de 110.000 mp, aproape 15.000 mp vor fi cedați domeniului public pentru constituirea profilului stradal (circulație publică).
„Dezvoltarea rezidențială cuprinde 32 locuințe individuale, 18 locuințe colective, spații comune pentru servicii comerciale și alimentație publică precum și terenuri ce pot găzdui competiții sportive (sală fitness, teren multifuncțional), spații verzi, alei și parcaje, spații de agrement și relaxare, integrate într-un concept unitar de arhitectură. Intervenția propusă va reconverti un teren extravilan neamenajat într-o zonă rezidențială care conține și funcțiuni mixte complementare locuirii. Prin modernizarea străzilor perimetrale se vor putea realizarea conexiuni atât la nivel auto, cât și pietonal cu str. Păun și str. Trelea din sud-estul terenul studiat”, se precizează în proiectul de PUZ.