Connect with us

Proiectul noului Lidl de la Moara de Foc intră în plenul CL

Această construcție va fi demolată

Investiții private

Proiectul noului Lidl de la Moara de Foc intră în plenul CL

Proiectul de construire a unui nou centru comercial și o clădire multifuncțională, din zona Moara de Foc, a ajuns în ultima fază înainte de emiterea autorizației de construire: dezbaterea planului urbanistic zonal (PUZ) în plenul Consiliului Local (CL).

Investiția constă în amenajarea unui supermarket Lidl pe proprietatea Compan din Păcurari. Beneficiarii au deja autorizație pentru dezafectarea construcțiilor existente pe amplasament, inclusiv clădirea „roșie” cu cinci niveluri.

Amplasamentul investiției:

PUZ-ul a fost inclus și în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc săptămâna trecută la Primărie. În urma consultării, proiectul urbanistic nu a suferit vreo modificare. Rămâne încă o incertitudine realizarea girației pe șos. Moara de Foc în dreptul str. Canta (segmentul care face legătura cu str. Păcurari): Direcția de Drumuri și Poduri spune că nu a avizat o astfel de soluție.

În proiectul de PUZ se precizează doar că „accesele (intrarea și ieșirea) pe proprietate se vor realiza din str. Canta, prin intermediul unei benzi de decelelare (pentru intrare) și a unei de accelerare (pentru ieșire)”.

Terenul de circa 12.000 mp a fost împărțit în două unități teritoriale de referință. Zona spațiului comercial va ocupa circa 9.500 mp și va fi construit un magazin cu o înălțime maximă de 10 metri, la un regim cu parter și un etaj. Restul suprafeței, spre calea ferată, va fi utilizată pentru ridicarea unei clădiri multifuncționale cu o înălțime maximă de 17 metri la un regim cu subsol, parter și 3 etaje. Clădirile existente pe actualul amplasament urmează să fie demolate.

Planșa de reglementări urbanistice:

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top