Connect with us

Proiectul privind interzicerea oricărui tip de publicitate la videochat va fi aprobat

Utile

Proiectul privind interzicerea oricărui tip de publicitate la videochat va fi aprobat

Un proiect de hotărâre inițiat la începutul acestui an, privind interzicerea publicității la videochat, va fi aprobat săptămâna viitoare în plenul Consiliului Local.

Interdicţia va fi valabilă pentru orice fel de promovare, atât pe domeniul public sau privat al Municipiului Iaşi, cât şi pe domeniile private expuse vizualizării publice (pe clădiri, vehicule sau orice alte suprafeţe care au expunere vizuală publică etc.).

Încălcarea viitoarei hotărâri va constitui contravenţie, va fi constatată de Poliţia Locală ori de alţi împuterniciţi ai primarului şi va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.400 şi 2.500 de lei. Amenda va putea fi aplicată atât proprietarului mijlocului publicitar, beneficiarului reclamei, cât şi proprietarului imobilului pe care este amplasat mijlocul publicitar (teren, clădire, vehicul etc.).

În argumentaţia aferentă proiectului de hotărâre reprezentanţii municipalităţii atrag atenţia asupra campaniilor publicitare organizate în ultimii ani de către diverse societăţi de videochat, cu precădere în zonele campusurilor universitare, prin care se promit câştiguri financiare importante unei categorii sociale vulnerabile, aşa cum sunt tinerii. Este scos în evidenţă faptul că informaţile vehiculate în aceste campanii publicitare sunt accesibile şi minorilor, iar aceştia pot fi uşor influenţaţi, prin mesajele şi imaginile prezentate, să acceseze site-urile, fiind expuşi astfel unor reale pericole.

Având în vedere că aceste activităţi încalcă normele de moralitate şi pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, ţinând cont de lipsa de maturitate intelectuală şi nevoia de protecţie a acestora, cât şi de riscurile la care pot fi expuşi, Primăria Municipiului Iaşi nu a avizat / autorizat astfel de campanii publicitare, considerând că astfel de reclame încurajează un comportament la limita moralei publice şi sunt inadecvate a se desfăşura pe raza Municipiului Iaşi. În ciuda acestui fapt, promovarea activităţilor de videochat a avut loc, Poliţia Locală a aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale pentru lipsa avizelor de publicitate, dar campaniile au continuat şi amenzile au fost contestate în instanţă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top