Connect with us

Războiul din Ucraina aduce noi curse la Aeroportul Iași: 35 de mișcări de aeronave sunt programate într-o singură zi

Local

Războiul din Ucraina aduce noi curse la Aeroportul Iași: 35 de mișcări de aeronave sunt programate într-o singură zi

Închiderea spațiului aerian din Republica Moldova a determinat unele companii să-și operațiunile la Iași, cea mai apropiată aerogară față de Chișinău. Astăzi, 27 februarie, sunt programate 35 de mișcări de aeronave: 18 sosiri și 17 plecări.

Mutarea operațiunilor unor companii a adus și destinații noi cu plecare din Iași, care vor funcționa temporar: spre Varșovia, Basel sau Berlin. Într-o imagine publicată de „Ziarul de Iași” pot fi observate 9 aeronave care sunt garate acum la Aeroport, în condițiile parcarea are o capacitate de 14 locuri.

Cursele spre Basel și Berlin sunt operate de compania Wizz Air, pentru a suplimenta numărul de rute internaționale la Aeroportul Iași, ca urmare a creșterii fluxului de pasageri în contextul actual”, se arată într-o informare a Aeroportului.

În schimb, cursa spre Varșovia este operată de LOT (companie poloneze) și a fost mutată de la Chișinău la Iași. De asemenea, operatorul HiSky a mutat mai multe zboruri din capitala Republici Moldova la aerogara ieșeană.

Foto: Ziarul de Iași

Zborurile de duminică, 27 februarie, disponibile din Iași sunt spre Torino, Madrid, Paris, Basel, Londra (3 zboruri), Veneția, Otopeni (3 zboruri), Liverpool, Viena, Bergamo (2 zboruri), Bologna și Varșovia.

În plus, în spațiul aerian al Iașului (județ) pot fi observate și alte avioane care surbvolează, respectiv aeronave NATO.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top