Connect with us

LISTĂ Locuri de cazare pentru refugiați: ieșenii pun la dispoziție gratuit locuințe în oraș și în zona periurbană

Local

LISTĂ Locuri de cazare pentru refugiați: ieșenii pun la dispoziție gratuit locuințe în oraș și în zona periurbană

Zeci de persoane fizice și juridice din Iași au anunțat public că pot asigura cazarea gratuită în oraș sau în zone de lângă municipiu pentru refugiații care ajung din Ucraina în capitala Moldovei.

La mai multe hoteluri și pensiuni sunt ocupate deja numeroase locuri ocupate, dar, pentru care nu-și permit o astfel de cazare, există posibilitatea de a fi găzduite în mod gratuit. În acest sens, pe Internet a fost publicată o listă cu ieșenii care și-au arătat disponibilitatea de a primi în gazdă sau de a oferit o locuință neocupată refugiaților.

Lista cuprinde de la locuri anunțate de universități și firme și până la camere puse la dispoziție de ieșeni în propria lor locuință. De exemplu, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” apare cu 120 de locuri de cazare libere, Universitatea „Al.I.Cuza” cu 40, iar o organizație civică din Miroslava alte 36 de locuri. Unii ieșeni pun la dispoziție apartamente care, în mod normal, le închiriau, iar alții sunt dispuși să cedeze 1-2 camere pentru găzduirea refugiaților. Orice persoană poate adăuga informații în listă.

În unele cazuri, ieșenii spun că pot asigura și transport pentru refugiați din vămi și până la locuință.

În același timp există platforma refugees.ro unde, de asemenea, există informații despre modul în care orice persoană poate oferi ajutor refugiaților (inclusiv cazări).

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top