Connect with us

Reabilitarea Casei Berthelot costă 5,2 mil. lei. Ce destinație va avea clădirea?

Finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat și bugetul local

Proiecte publice

Reabilitarea Casei Berthelot costă 5,2 mil. lei. Ce destinație va avea clădirea?

Casa Berthelot va fi refăcută cu bani de la guvern și bugetul local. După ce Ministerul Culturii a anunțat că va acorda o finanțare de 2 milioane lei, plenul Consiliului Local (CL) va aproba, vineri, 10 august, indicatorii tehnico-economici ai proiectului. În total, investiția se ridică la 5,2 milioane lei, inclusiv TVA.

Potrivit proiectului de hotărâre, costul pe metru pătrat ajunge la aproape 5.300 lei. Suprafața terenului este de 1.219 mp, iar cea construită desfășurată de 990 mp. Autoritățile estimează că vor finaliza lucrările în termen de 12 luni.

„Clădirea, după lucrările de consolidare şi reabilitare, cu dotarea completă prin instalaţii moderne, se va amenaja ca spaţiu expoziţional/multifuncţional (pentru expoziţii itinerante sau permanente, pentru recitaluri de cameră, pentru festivităţi şcolare sau universitare etc.)“, se arată în proiectul de hotărâre.

Accesul principal pe fațada de sud va conduce către un foaier dotat cu o garderobă cu distribuire de bilete și nu mic loc de depozitare a bagajelor, iar de aici se va pătrunde în prima sală de expoziție, flancată de alte două săli similare. În sala principală se mai poate și prin intrarea secundară (fațada de est), printr-un hol de acces.

Din sala principală de expoziție se accesează un hol ce conduce către casa scărilor cu 3 rampe drepte care unește parterul cu nivelul superior. Mansarda este concepută tip „open space”, cu utilizare multifuncțională așa cum am amintit. Se poate tapeta cu tapet lavabil cu model specific epocii sau cu pânză ignifugă tip catifea sau mătase.

Potrivit proiectului, în ceea ce privește funcțiunile, la subsol vor fi trei săli de expoziție, un spațiu tehnic, un lift adaptat pentru persoane cu handicap locomotor, holuri și un depozit.

Alte patru săli de expoziție sunt prevăzute la parter, cu un foaier la intrarea principală în relație directă cu o sală de expoziție care se poate transforma în sala pentru recitaluri vocale sau instrumentale. Totodată, la parter vor fi și două birouri.

După aprobarea proiectului în CL, municipalitatea va putea lansa licitația de execuție a lucrărilor.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top