Connect with us

Șantierul din Tudor: lucrările sunt finalizate în proporție de 85%

Proiecte publice

Șantierul din Tudor: lucrările sunt finalizate în proporție de 85%

Lucrările la modernizarea căii de rulare din Tudor Vladimirescu vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. În prezent, conform oficialilor Primăriei, stadiul fizic al proiectului ajunge la 85%.

„Au mai rămas lucrări de consolidare pe jumătate de pod, care sunt realizate în proporție de peste 90%, iar pe 6 noiembrie este programată suprabetonarea celeilate jumătăți a podului și, practic, intrăm în fază finală de montare a liniei care traversează podul. Celelalte straturi, inclusiv de asfalt, vor fi gata până pe 20 noiembrie”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a precizat că a fost finalizată și supralărgirea drumului la trei benzi (în zona Facultății de Chimie) și, în prezent, au loc lucrări de asfaltare.

„Linia este finalizată, de asemenea, montarea stâlpilor de iluminat și trecerea cablurilor în subteran”, a mai spus primarul.

Proiectul din Tudor Vladimirescu este finanțat cu fonduri europene, iar lucrările sunt realizate de asocierea Conest – Mari Vila.

În ceea ce privește calea de rulare spre Tătărași, stadiul proiectului a ajuns la 70% pentru infrastructurii liniei de tramvai și 36% pentru suprastructura acesteia.

„Până la sezonul rece, lucrările vor fi gata pe tronsonul cuprins între Elena Doamna și bld. Tudor Vladimirescu, inclusiv traversarea acestuia”, a precizat Mihai Chirica.

În Zona Industrială, lucrările la calea de rulare sunt realizate în proporție de 63%, iar pe sectorul Iași – Dancu gradul de realizare este de 15%.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top