Connect with us

Cum vrea PMI să finanțeze construcția pasajelor supraterane din Podu Roș

Proiecte publice

Cum vrea PMI să finanțeze construcția pasajelor supraterane din Podu Roș

Primarul Mihai Chirica a declarat astăzi că intenția municipalității este de a finanța construirea pasajelor supraterane din Podu Roș cu bani de la Uniunea Europeană, prin intermediul mecanismului de redresare și reziliență.

„Pe baza proiectului tehnic vom depune aplicație de finanțare pe programul de reziliență, care are o finanțare asigurată de 7 miliarde euro. Proiectul este eligibil, discuțiile s-au făcut la Ministerul Fondurilor Europene”, a susținut primarul Chirica.

În prezent, Primăria are în desfășurare licitația de proiectare a pasajelor, cu termen pentru depunerea ofertelor pe 3 decembrie.

Proiectul tehnic trebuie finalizat până la sfârșitul anului 2021, iar lucrările până la sfârșitul anului 2026”, a mai spus primarul.

Valoarea proiectului de construire a celor două pasaje a fost estimată la 70 milioane lei.

Principalii indicatori ai investiției:

  • pasajele vor fi construite deasupra albiei și râul Bahlui, și nu în prelungirea actualelor benzi de circulație de pe Splaiuri. Astfel pe durata construcției, circulația din zonă va fi afectată doar parțial
  • potrivit proiectului, pasajele vor avea două sensuri giratorii suspendate, care vor asigura zone de întoarcere, pe ambele pasaje fiind circulație în sens unic: cel de pe mal drept va asigura circulaţia în sens unic pe direcţia Podul de Piatră – bd. Tudor Vladimirescu, iar cel de pe mal stâng pe direcţia bd. Mangeron – Podul de Piatră
  • fiecare pasaj are o lăţime de 7 m, dar lungimea diferă: pasajul mal drept are aproape 552 m, iar cel de pe mal stâng ajunge la circa 547 m. Pasajele vor avea o zonă de siguranță pe o lățime de 1,5 m (refugiu în caz de avarii), o pistă de 1,5 m, iar restul va fi destinat circulației rutiere
  • important: pasajele nu vor avea trotuare, circulația va fi deschisă doar autovehiculelor și bicicletelor

APIX.ro a scris în mai multe rânduri despre pasaje, iar mai multe detalii despre aceste proiect puteți citi AICI, AICI, AICI sau AICI, acestea fiind doar câteva exemple de texte publicate pe site-ul APIX pe această temă.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top