Connect with us

O nouă machetă la Primărie pentru același proiect: pasajele din Podu Roș

Proiecte publice

O nouă machetă la Primărie pentru același proiect: pasajele din Podu Roș

Primăria Iași a îmbunătățit calitatea randărilor pentru un proiect vehiculat de mai bine de trei ani. Deși nu există noutăți despre acest proiect, cu excepția imaginilor care pot fi spectaculoase, municipalitatea a publicat pe pagina de Facebook câteva detalii deja cunoscute despre posibila investiție și noi imagini la o calitate mai bună decât cele precedente.

Singura noutate pe care Primăria putea să o aducă investiției la acest moment consta în lansarea licitației de proiectare. Deși termenul pentru acest anunț era luna februarie 2020, nici până astăzi procedura nu există în SICAP. Cu toate acestea, municipalitatea continuă să publice randări/machete pentru a ține subiectul pe agenda publică.

Primele randări au fost publicate la sfârșitul anului 2018, în condițiile în care studiul de fezabilitate realizat de Pod Proiect era finalizat din martie 2018, iar primele declarații publice despre pasaje au fost făcute în anul 2017 de către viceprimarul Radu Botez, inițiatorul acestui demers.

În anul 2020, Primăria a inclus o sumă de 1,3 milioane lei pentru pasaje cu scopul de a realiza proiectarea și de a pregăti lansarea licitației de execuție. Valoarea investiției a fost estimată la 70 milioane lei, dar o sursă de finanțare clară nu există. Viceprimarul Botez a vorbit în mai multe rânduri despre accesarea unui credit, lucru care ar fi fezabil având în vedere gradul mic de îndatorare al Municipiului Iași (4%).

APIX.ro a scris în mai multe rânduri despre pasaje, iar mai multe detalii despre aceste proiect puteți citi AICI, AICI sau AICI, acestea fiind doar trei exemple de texte publicate pe site-ul APIX.

Cum arată randările vechi:

Cum arată randările noi:

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top