Connect with us

Stadiul PUG: În decembrie au loc discuții la București

Utile

Stadiul PUG: În decembrie au loc discuții la București

Viceprimarul Radu Botez a vorbit, joi, în ședința Consiliului Local (CL) despre stadiul actual al avizării Planului Urbanistic General (PUG) al Iașului. Amintim că la Iași este în vigoare un PUG din anul 1999, cu multe zone care nu sunt reglementate ceea ce a dus la un haos urbanistic.

Apix.ro a prezentat, în premieră, situația fiecărui PUG din țară, iar informații oficiale că Iașul este unul dintre orașele care stă cel mai prost la acest capitol.

„În luna decembrie, vom merge din nou la Comisia de monumente de la București pentru a susține PUG-ul. Interesul major acolo este pe cele trei PUZ-uri pe zona centrală, însemnând zona monumentelor, acolo au trebuit făcute unele extinderi ale zonelor, în special de Copou. Nu noi Primăria ne ocupam de elaborarea PUG, noi suntem beneficiari. Dacă ar fi fost după noi, ar fi fost foarte simplu. Chiar dacă am avea un PUG nou, asta nu ar însemna că nu ar mai veni aceste PUZ-uri de modificare a regulamentelor prin PUG, tot ar veni permanent un număr similar de PUZ-uri, nu ar schimba cu nimic mersul lucrurilor în Comisia de urbanism sau în alte comisii”, a declarat viceprimarul Radu Botez.

Intervenția edilului a venit în urma unei interpelări formulate de Vintilă Iordan (ALDE), membru al Comisiei de urbanism care s-a arătat nemulțumit de faptul că există atât de multe sesizări și plângeri pe teme de urbanism, el subliniind că adesea sunt adresate „injurii” (?!) Comisiei din care face parte.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top